tisdag 15 juni 2010

In This World as IST Together

Här är ett videoklipp från Claras skola. Hon går i grade 3 med Ms Heitmiller. Kolla efter henne i trädet.

Glad sommar!

onsdag 9 juni 2010

Bråda dagar...

Jag förstår inte hur man hinner jobba så här i skolavslutningstider. Jag kommer ihåg att det var stressigt även hemma i Sverige med alla insamlingar, kalas, klädinköp, avslutningsmiddagar och luncher, skolpjäser osv osv Hur hann man med? Jag beundrar alla er dubbelarbetande föräldrar. Verkligen!!!

I dessa bråda tider har jag alltså inte haft tid att blogga. Dagarna har varit fyllda med diverse uppgifter, ja en enda stor lång "Att göra lista". Jag har flängt runt från det ena till det andra, precis som hemma i Sverige fast upphöjt till två känns det som, och tiden har nästan inte räckt till för alla aktiviteter. Varför ska allt hända på samma gång? Varför kan man inte börja strax efter nyår i stället, när allt bara är mörkt och grått. Då hade man i alla fall hunnit med allt man vill göra och i ett lugnare tempo än denna hysteri. Nej, nu ska allt ska ske på samma gång.

Har precis läst på Facebook om alla tårfyllda och känslosamma skolavslutningar hemma i Sverige. Jag lovar att det även kommer att bli det här i morgon när det är storsamling på skolan. När man bor och lever som vi gör blir skolavslutningen ett enda stort tårfyllt avskedskalas. I år är det väldigt många familjer som flyttar vidare. Och väldigt många svenska familjer flyttar vidare eller hem till Sverige. Förutom allt man ändå har att göra i dessa tider så vi även hunnit med att klämma in ett antal (säkert ett 10:tal) avskedspartyn och luncher. Vi började redan runt den 1:a maj och har sedan hållt igång.


Nedan följer en axplock av "happenings" den senaste tiden.


Avskedslunch i vår trädgård för alla svensk-damer som flyttar vidare.



Dansuppvisning i skolan. Clara har dansat något som heter fusion dance. Mycket uppskattat bland alla tjejer. Fusion dance är en kombination av indisk dans och disco dans.




Kwaheri party för klass 3 H. Fem stycken i Claras klass flyttar från Tanzania när skolan slutar.





Hej då Ms Heitmiller. En underbar lärare som Clara haft i år. Nästa år kommer Clara få en ny lärare som vi hoppas ska vara lika bra som Ms Heitmiller.







Cirkusuppvisning på Nordic School. Alla barn var med och gjorde Cirkus Badutski till en succé.



Här har vi alla lindansare.

Clara akrobat. Oj vilka konster vi fick se.





I lördags spenderade vi drygt 8 timmar vid poolen. Det var nämligen Tanzania open swimming championships. En nationell tävling med deltagare från hela Tanzania inkl Zanzibar.




Clara ställde upp i 5 grenar: 50 m fjäril, 50 m bröst, 100 m bröst, 50 m frisim och 100 m individuellt medley.




Här tar hon emot en bronsmedalj i 100 meter individuellt medley av styrelseordförande i Tanzania swimming association.

Kwaheri och på återseende säger vi till alla bloggläsare. I morgon åker vi till Sverige på ett långt och efterlängtat sommarlov. Vi kanske ses då!!!

Ps För er som undrar vad Gustav och Filip haft för sig så kan jag säga att de varit upptagna med kompisar. Anledningen till att det inte finns några bilder på dem är att det alltid är Föräldrarfritt när de träffas. Ds