tisdag 20 april 2010

Expedition Norway


Ja nu börjar det närma sig. På fredag morgon flyger Claes, Filip, Steinar och Simon upp till Kilimanjaro Airport för vidare transport till Marangu Gate. Där börjar de sin vandring mot högre höjder.


Förberedelserna är i full gång:

Nu är allt inköpt, dvs kängor, gore-tex ställ, underställ, strumpor, pannlampor och diverse annan mer eller mindre viktig utrustning som kommer att behövas under resan. Även toalettpapper, våtservetter, extra batterier och zip-lock plastpåsar som skydd mot väta vid eventuellt regn. Även praktiskt att packa "dag för dag klädpaket" i, så att man lätt hittar sina kläder i den djupa ryggsäcken. I morgon ska all extraproviant inhandlas. Det behövs en del nötter, russin och choklad för att hålla humöret uppe under vandringen. Medicinväskan ska kollas. En sista check så att den innehåller plåster, huvudvärktabletter, diverse salvor, diamox mot höjdsjuka och allergitabletter. Kvar att göra är bara att ladda batterierna till kameran och logga ut på kontoret respektive skola. I kväll ska de nya kängorna testas under en lite längre promenad. Kanske i sista sekund men bättre sent än aldrig.


Nu är det bara att hoppas på att vädrets makter gör så att de får en fin upplevelse under sin vandring upp på berget. För det är så vackert. Först vandring genom regnskog. Sedan över hedlandskap och kalfjäll för att slutligen nå glaciären på Uhuru Peak, 5 895 meter över havet.
Lycka till!

3 kommentarer:

Peter sa...

Hej på er !
Vi i familjen håller alla tummar vi har dvs. 10 stycken för att resan och äventyret ska bli lyckat. Ha det så bra och kämpa väl önskar Familjen Bodin-Edbvardsson

Mormor sa...

Hej, hej!
Vad tuffa ni är, vi hoppas verkligen att allt ska gå bra och att ni också når toppen, vi förstår att det är mycket förberedelser och det gäller att inte ha glömt någon viktig grej hemma. Vad roligt för far och son att få uppleva detta tillsammans.
Vi önskar er jättemycket Lycka till! Kramar till er båda

Unknown sa...

Vad roligt, lycka till med väder, inga skavsår etc etc...