onsdag 3 juni 2009

Nedräkningen har börjat



Nu är det inte långt kvar till skolan slutar och vi alla åker hem till Sverige. Notera att jag skriver hem. Just nu känns hemlängtan stor. Förrådet med Svenska smaker börjar helt ta slut. Vi slåss om de sista resterna i kaviartuben, sista paketet Zoega kaffe är öppnat och allt "svensk-godis" är uppätet för länge sedan. Det enda som finns kvar är några paket brun-/ och marsan-sås. Jag kan känna att alla har ett sug efter Sverige och svensk sommar när den är som bäst. En härlig båttur på landet, eller ett Wienerbröd eller äppelmunk på Stures Bageri. Eller ett glas vin på en uteservering i Kungsträdgården. Eller en grillkväll med familjen eller kompisar en ljus och ljummen sommarkväll i en riktig svensk trädgård.

Det är lustigt. Kroppen liksom ställer in sig på hemfärd. Det känns som vi inte skulle klara ytterligare en månad. Timingen är precis lagom. Men det är klart att vi hade fixat, så är det ju.




Till helgen kommer vi att fira Sveriges Nationaldag i trädgården på det svenska residenset. Ca 900 personer är inbjudna men man räknar med att ca 500 gäster kommer. Ni kan förstå att man rullar köttbullar för fulla muggar. Laxen och sillen är i kylen tillsammans med övrig mat och dricka. Det ser vi fram emot.

Sedan väntar ytterligare några dagar i skolan innan alla tar farväl för ett långt och härligt sommarlov. Men för vissa kommer avskedet att bli tårfyllt. Det är många som åker hem eller vidare ut i världen den här tiden på året. Bl a kommer familjen Eggert flytta tillbaka till Sverige. Och då försinner min Swahilikompis Ulla. Jag kommer att sakna henne mycket. Gustavs kompis Rasmus kommer också att försvinna. Men med Internet är ju avståndet inte så stort.......... Vi ser fram emot bredband i Afrika till hösten.




Den 13 juni på kvällen sätter vi oss på Swiss Air planet tillbaka till Europa. Den 14 juni på kvällen landar vi på Arlanda. Det ska bli så skönt att köra på en riktig motorväg igen.




Vi ses i Sverige!


2 kommentarer:

The truthteller sa...

Välkomna till +6 grader och regn!

sussi sa...

Hej på er alla Nyqvistare !
Vi längtar oxå efter er ska ni veta.Det är väl samma sak att längta hem som att längta efter semestern , skulle chefen komma och säja att man behövdes en vecka till på jobbet så skulle hela världen rasa samman. men nu e det ca. 6 dagar kvar för eran del. HÄRLIGT. Hoppas att ni tar med er lite värme i en burk för här hemma e det lite kyligt för tillfället. I måndags så var det knallhett och i tisdags frös man som sjutton.Igår när vi var på skolgården till Jakobsbergsskolan och firade 2 stycken studenter så var det kallt och blåsigt men regnet höll sej borta i allafall. (Man fick dricka desto mer rose´ vin när man kom in i stugvärmen).I varje fall jag som inte körde bilen. Och idag så e det den stora Sverige dagen, vi ska om det inte e för kallt åka ner till Görvälns slott där det var ponnyridning, får-uppvisning,marknad m.m
Sen så firar Peter och jag att vi har känt varandra i 11 år idag, det blir väl X-tra god mat och dricka till MUMS! Nej nu måste jag göra frukost till 3 hungriga ungar, Louise har sovit här i natt hos Agnes, Jag vaknade vid 7 tiden av att det fnittrades något kollifruktansvärt i rummet bredvid hmmmm. Jag hade nog kunnat sova ett tag till ....
Ha en bra dag hos Ambassadören och sköt om er allihop
PUSS OCH KRAM från Sussi & co.