torsdag 11 juni 2009

Kwaheri - Good Bye - Hej Då

KWAHERI!!!!

Så här såg det ut på scenen igår när IST vinkade av alla elever och lärare som slutar på Elementary School. Hörde av någon att det var 16 lärare och 42 elever. Men så är det i en internationell skola. Det var ett tårfyllt avskedskalas för många... Alla som lämnar skolan får en Kwaheri T-shirt som signeras av kompisar och lärare. Albin ska rama in sin T-shirt och hänga på väggen som minne.

På väggen i skolan hänger även bilder på alla som lämnar skolan med namn, ny destination och en kommentar om vad de kommer att sakna på IST.


En som kommer att lämna IST är Claras fröken Ms Kate, hon flyttar till China med sin familj och kommer där att fortsätta som lärare på en Internationell skola. Ms Kate har varit en fantastisk lärare för Clara och vi kommer att sakna henne mycket. Ms Claudia kommer att flytta till Secondary School där hon ska bli Kiswahililärare. Nästa år blir det alltså nya lärare och även nya skolkompisar. Varje år gör man om klasserna. Bra eller dåligt?! Vi hade en diskussion om det och jag tror det finns både för och nackdelar. En fördel är att det är lättare att integrera nya elever. En nackdel kan vara för de barn som flyttar runt mycket i världen. Om det hade varit samma klass år från år hade de gett dessa barn kontinuitet! Men det är säkert också väldigt mycket beroende på vem man är och hur man fungera som person. För våra barn har det inte varit någon nackdel.

Några vi kommer att sakna är familjen Eggert. På bilden ser ni Ulla och Håkan i sina fina Kangas morgonrockar. Bilden är tagen på deras Kwaheri-Party förra fredagen. De kom samtidigt som oss. Albin och Clara har gått i parallell klasser. Ulla och jag har läst Kiswahili tillsammans, lekt kontor, klättrat Kilimanjaro och stöttat varandra när humöret sviktat. Familjen Eggert flyttar nu hem till Göteborg igen. Lycka till!!!

Vi säger också Kwaheri och på återseende till Tanzania och Dar es Salaam. I morgon kväll åker vi till Stockholm. Vi ser fram emot ett långt och härligt sommarlov!

2 kommentarer:

sussi sa...

hej på er hemvändare !!!
Jag får ont i magen att läsa om alla av sked som ni måste göra . Usch och fy. Det måste kännas helt underbart för ungarna att det e sommarlov nu så som dom har kämpat detta året. Ni håller väl på att packa för fullt kan jag tro.... glöm inte regnkläder och varma jackor , för här hemma vill det inte riktigt bli varmt och skönt. Vi har lovat ungarna att när sommarlovet börjar så ska vi ta fram poolen men dom har inte haft dom tankarna ännu och det förstår jag verkligen, för nu e det sommarlov här hemma oxå. Vi har varit i skolan och sjungit " den blomster tid nu kommer " idag på förmiddagen. Oskar slutar ju trean så det kändes lite vemodigt även om Agnes går i klassen två år till så vi behöver inte mista fröken Annika för det... ungarna har varit med mamma och pappa idag och hjälpt mormor att baka kanelbullar. Så ni får säkert kaffe/ saft och kanelbullar när ni kommer hem gott va ?
nej nu måste jag sluta nästa gång vi hörs är det live hoppas jag
Puss och Kram och ha en underbar flygresa hem till oss i Sverige
HEJ DÅ Från Sussi & co.

Yasinta Ngonyani sa...

Karibuni sana nyumbani