söndag 13 december 2009

Sverigebesök och Lucia

Som tindrande stjärnor på himmelen kom de så till Tanzania, hela familjen Ekenstam. Det är så kul att ha de här. Och naturligtvis är vi tvungna att lägga ut den traditionella Banda-bilden. Här intar vi den första gemensamma frukosten i vår trädgård. Men redan efter en hektisk dag med guidad tur i Dar es Salaam och bad och middag på Yacht Clubben har de nu åkt iväg på nya äventyr till Zanzibar. Båten gick 7.15 i morse. I hamnen på andra sidan stod Ibrahim, deras guide för dagen, och väntade. Därefter frukost och guidad vandring i Stone Town. Vi hoppas de får en skön vecka på Zanzibar.
Karibu Santa Lucia. Lussebullar, pepparkakor och glögg. Det smakade mycket gott!

Hela lussetåget samlade. Clara var förstås med. Hon står bakom mikrofonen. Oj vad hon sjöng, för Ambassadör och fosterland. Och vackert var det med lucia, tärnor, tomtenissar och ett par pepparkaksgubbar.

Clara och Tess innan lussetåget ska börja. Lite spända och förväntansfulla.

1 kommentar:

Unknown sa...

Hej!

Jag heter Veronica och halkande in på din blogg när jag googlade någongång om globlat arbete eller så var det kanske afrika. Har iaf vart inne och kikat på din blogg ibland och tycker du skriver mkt bra och intressant!...förstår dock inte riktigt vad det är du arbetar med i Tanzania?Är bara nyfiken. Jag själv är intresserad av utveckling och hälsa och ska nästa höst läsa utveckling och internationellt samarbete på högskolan i Södertörn, i framtiden vill jag kunna blanda det med en sjuksköterskeexamen och jobba med barns rättvisor i behövande länder.

Förstår om du inte vill utelämna så mkt i bloggen, men tack för inspirerande läsning!
// veronicacalembe@yahoo.se