söndag 9 november 2008

Pool Party

Tänk att kunna ha pool party, fast man fyller år i slutet av oktober!

Clara hade bjudit in 10 kompisar från skolan på pool party i trädgården. En fantastisk härlig upplevelse att kunna vara ute, fast det var den 9 november. Det gäller att passa på medan man kan.



Kalaset skulle pågå mellan 12-14, var det tänkt måste jag tillägga. Det är nämligen inte så himla viktigt med tiden här. Födelsedagsgästerna kom när de själva hade lust kan man säga. Kl 13.15 kom den sista gästen, dvs då det var 45 min kvar av kalaset. Hamna shida! Just då pågick full aktivitet i poolen så ingen av de andra barnen noterade den sena ankomsten. Korven och brödet var slut men snart skulle det serveras kladdkaka med vanilj glass. Claras Japanska kompisar och deras mödrar tyckte det var väldigt trevligt med alla svenska flaggor som prydde kakan. Och kakan smakade mums. Det vittnade de tomma faten i alla fall.


Nu var det dags för den traditionsenliga Fisk dammen. Kanske inte så vanligt just här men väldigt exotisk och uppskattad. Det var Gustav som var ansvarig lekledare och det gjorde han med bravur. När en av barnen slängde över sitt flöte på andra sidan lakanet fick hon upp en BH på kroken Ni kan tänk er det generade fnittret som utbröt. Till slut kom den rätta fisken på kroken dvs en "Party Bag" med godis.

I strid ström efter klockan 14 hämtades de flesta barnen. Ja tiden är ju inte så noga har vi konstaterat. Kl 14.45 gick den näst sista gästen. Och då var det bara en liten flicka kvar.


Hennes Mamma fick vi ringa ett antal gånger innan hon till slut svarade.


- Oooh, is the party over? I didn´t want to come too early. Kl 16.20 kom hon till sist för att hämta upp sin dotter, som för övrigt inte alls hade lust att åka hem.


Ännu en upplevelse att minnas. Dagen blev lyckad och Clara var väldigt nöjd.


När kvällen väl kom somnade vi alla sött på kudden.

2 kommentarer:

Mormor sa...

Oj Oj !! vad mysigt det ser ut från kalaset, tänk att få ha ett poolparty i slutet på oktober, vi förstår att alla tyckte det var kul med fiskdamm och gott med kladdkaka. Vad roligt med kompisar från så många olika länder och kulturer.
kramar till er alla

sussi sa...

Hejhopp alla glada!!!!!
Man blir nyfiken efter att ha läst bloggen och undrar vad alla gästerna hade i sina huvuden när dom gick (sent omsider)hem. Utsatta tider - håller man inte på tills man är helt slut!!??? Fiska? - och dessutom på torra land!!?? morsans gamla bh !!?? ha ha den var rolig ,jag skulle vilja se alla glittriga ögon som blinkade till hos barnen.
Och tidsdiciplinen som är total här hemma , skulle man komma lite försent till kalaset så får man alla andras föräldrars nyfikna blickar som undrar vad det är för en slarvig en som inte kan passa tiden, då brukar ju hallen vara full av föräldrar eller hur?
Här hemma som små barn blir oroliga om mamma eller pappa kommer 10 minuter försent till förskolan , då tror dom att dom aldrig får gå hem.....ja ja det låter ganska bekymmerslöst i mina öron ( om man inte har andra planer förstås) som grusas för att man har en hel drös med ungar som inte ingick i ens planer.....
nej nu är det läxläsning som står på vårat schema vi hörs en annan dag
puss och kram från Sussi Oskar och Agnes