tisdag 25 november 2008

Magsjuka

Ja då var det dags igen för familjens andra magsjuka på bara 5 dagar. I går var det Gustavs tur. Han hade både diarré och kräktes. Usch, fy och bläää.... Det var säkert en elak bacill i hamburgaren som han åt på restaurang kvällen före. Det är inte lätt att skydda sig mot dessa baciller. Även om vi är noga med att alltid tvätta händerna innan maten och även undvika de "farligaste fällorna" så händer det ibland. Förra veckan när Filip var på skolresa i Pangani så blev han akut magsjuk som avslutning på hela resan. Han vaknade tidigt fredag morgon med magsmärtor, illamående och en känsla av att någon slängde runt med hans huvud. Han kröp ut ur tältet, då han inte själv kunde stå på benen, och kräktes. Hans lärare blev väldigt orolig och ringde Skolans doktor kl 04.30 på morgonen för konsultation. Han blev till slut bättre och sov hela bussresan hem, 7 timmar. Även denna gång besökte vi IST Kliniken för att utesluta malaria eller någon annan sjukdom.




Båda killarna är nu friska, och några kilon lättare......



Kan för övrigt konstatera att vi har väldigt bra sjukvård här. Vilken känns väldigt tryggt och bra. Om vi är de minsta tveksamma åker vi bara in till IST kliniken där blodprov tas och snabbt analyseras. (Vilket för övrigt kan göras 24/7/365) Efter en kort stund träffar man en professionell läkare som gör en sista undersökning. Både bättre och snabbare läkarvård än hemma i Sverige alltså.


För att ändå befästa situationen som mycket bra, kommer här en bild på China och Björn från gårdagens shoppingtur. Jag tror Björn uppskattade lunchen vid havet bättre än shoppingen, om jag säger så. Men idag fortsätter vår färd i de Tanzanska små Dukas (dvs småbutikerna).



Bilden är tagen på "Wonder Welders". Ett ställe där handikappade personer gör konsthantverk av skrot, glas och papper.

3 kommentarer:

Yasinta Ngonyani sa...

pole sana Gustav. ugua ple utapona tu.

Mormor sa...

Hej Gustav, magsjuka är inte roligt, men du verkar ha det ganska skönt ändå i soffhörnan, krya på dej.

China o Björn på shoppingrunda i Afrika, lite annorlunda där än här, eller hur ?????

Kramar till er alla

sussi sa...

Blääääääääääää för magsjuka!!!!!!
VAR NOGA MED HANDHYGIENEN!!!!! det är det allra viktigaste.
Dom säjer att vår vinterkräksjuka är på en rakt uppåtstigande kurva här hemma i Sverige mysigt va?
Vad ni har det trevligt där borta China och Björn får säkert en trevligt slut på sin resa, du kan väl hälsa dom ifrån mej!
Nu håller våran snö på att
försvinna hoppas att den kommer tillbaka innan jul, ungarna är alldeles lyriska och vill inte gå in på kvällarna även om en annan tycker att den bara stör om jag ska vara ärlig. I söndags var vi i bruketbacken och åkte pulka och drack varm choklad under ett snowboard hopp det var kanonmysigt.
nu ska jag gå och fixa ungarnas tänder sen så blir det till att slappa i soffan det har varit en tuff dag på jobbet.
En liten rolig sak till..... idag i pulka backen så kom Noa 3år till mej och meddelade att han var kissnödig . jag sa- då får vi gå bort till dungen och kissa, när vi efter en stund hade fått av oss alla kläder och plockat fram "apparaten" och han lättat ser ner i snön säjer han lyckligt Titta Sussi jag ritar .... oj det blev en haj ,då förstår man att livet är roligt att vara mitt uppe i eller hur ? Gissa om jag fick mej ett gott skratt, tack gode gud för alla underbara ungar......
Pussa din ungar från Moster så hörs vi DIN SYSTER