måndag 1 december 2008

I går såg vi en helt fantastisk bild på himlen. Det var Venus och Jupiter på vardera sida om månen. Tydligen händer det en gång på 1000 år. Det var verkligen jättehäftigt!!!!! I övrigt var det alldeles svart på himlen, inte många stjärnor lyste.


Några har frågat om vi har julstämning här nere. Inte mycket kan jag säga. Vi försöker så gott vi kan med lite adventljusstakar och stjärnor. Men det är svårt att hitta den riktiga julstämningen när solen skiner och det är över 30 grader varmt. Men det gör inte så mycket. Vi trivs bra ändå. På söndagarna tränar alla svenska barn inför Lucia. Traditionsenligt ska Lucia firas på det svenska residenset inför ca 200 gäster. Så ni förtår att de ligger i hårdträning.




2 kommentarer:

Mormor sa...

Hej!
vilken häftig bild, måste vara fantastiskt att få uppleva,tänk att månen ligger ner precis som i Thailand.
Vad fint ni har det i vardagsrummet med adventsljusstake och allt, samt jättefina barn som vi längtar efter.
puss o kram
mormor o morfar

sussi sa...

Hej på er!
Vilken häftig bild på vårat himlavalv.Och en helt underbar bild , vem är fotografen?
Man känner sig så liten när man får se en sådan bild. Jag kommer ihåg när Jakob var i 5-års åldern och det fanns en ny planet som skulle visa sig om vädret tillät på himlen den hette Halebop. Vi fick lov att ställa klockan på mitt i natten och gå upp och ut i pyjamas . Vi hade tur, den kom fram mellan molnen just när vi stod där ensamma i natten oj oj oj det var ett sånt där "hallelulja moment" som man aldrig glömmer.
Från det ena till det andra.....
Ni ser ju ut att ha lite jul hemma med adventsljusstake och allt, och dessutom tre söta barn i soffan.
Här hemma är det häftigt att komma hem på em. och se alla fina elslingor och allt vad folk har i sina trädgårdar som lyser så fint.
Och alla häftiga stjärnor i fönstrena ( våran är 1 meter i diameter)den syns på långt håll pm man säjer så.
Nu kollar barnen på "Skägget i brevlådan" adventskalendern för i år, dom gillar den men jag tycker att den är "skit". Men vad har jag att komma med som är gammal och mossig på detta område, nej tacka vet ja Teskedsgumman och Trolltider ......jag kommer ihåg en från vår barndom som handlade om en pappa och en son som böt plats med varandra med hjälp av mammans trollstav och där Hallån efter programmet alltid sa !nuskaviseomdagenfigurrhittarsitträttaställe? ....knäppt att man kommer ihåg en sån grej. Det är väl en sån grej osm man kallar för värdelöst vetande.... eller? Tänk om den informationen kunde lämna plats åt datakunskap i stället, då skulle man fömodligen vara värsta hackern. nej nu finns det annat som måste göras ...... tex. hänga tvätten och ladda en ny maskin men såna problem finns inte i Afrika har jag hört !!??
i hörs en annan dag PUSS OCH KRAM TILL ALLA SOM VILL vi hörs Syrran