onsdag 17 december 2008

Hapo Zamani za Kale

Det var en gång......









Vi har för en stund sedan kommit hem från en otroligt professionell föreställning i Claras skola. En föreställning som framfördes av alla elever i grade 2 på IST Elementary School. Jag gissar att det var ca 60 barn som deltog och alla var fantastiskt duktiga.


Föräldrar, syskon och lärare hade bjudits in för att vara med och fira Tanzania ! Föreställningen bjöd på sköna rytmer från afrikanska trummor, Ngoma danser, teater och sång. De hela inleddes med att alla sjöng den Tanzaniska nationalsången.



Nu kunde föreställningen börja. Hapo Zamani za Kale.......

Claras saga handlade om en bonde som var ute och gick. Han var väldigt hungrig och vandrade genom flera byar där han erbjöds potatis, bananer och glass. Varje gång han blev bjuden på någon av dessa mumsbitar såg han i horisonten någonting som var ännu bättre och godare, varför han vandrade vidare. Det slutade med att han kom hem till sin by igen utan att ha ätit någonting. Ingen i byn trodde på hans berättelse om alla goda maträtter han gått miste om. Budskapet i sagan var att inte vänta på ett bättre tillfälle, för du kan snabbt förlora allt.
Alla elever i klassen hade minst en replik, vilka framfördes högt och tydligt i någon av scenens mikrofoner.


Att de hade tränat länge och intensivt för att lära sig alla sånger, danser och repliker märktes väl. Som ni ser på bilderna har de även låtit sy upp kläder till alla barnen. Kläder som de sedan har fått ta med sig hem. Kanske blir det Claras nyårsdräkt. Jag kan tillägga att den såg fantastiskt fin ut när hon viftade på höfterna till de afrikanska rytmerna. Oj vad det svängde!









På bilden ovan ser ni Clara och Albin. Visst är de fina!!!!!!

3 kommentarer:

Mzee wa Changamoto sa...

I wish i was able to translate in englist. Seems like great blog bout Tanzania and Africa. And the "hapo Zamani Za Kale" heading, takes me back in time. When we used to sit around our Grandmothers and Grandfathers for stories before we go to bed.
It was great, though the society is losing it now.
Blessings

sussi sa...

Hej på er !
Vilka fina bilder och vilka fina kläder. Man ser att Clara håller den afriansk takten bra och att höftrörelserna sitter som en smäck.
Tänk vad dom får göra mycket med sina skolor, det verkar vara nya aktiviteter och evenemang varje vecka på schemat.KUL.
Och ännu en gång ...... det är helt fantastiskt att få följa med er i ert äventyr TACK SYRRAN DU E SKITBRA PÅ DETTA
Nu väntar min säng på mej ZZZZZ
puss från Zyrran

Mormor sa...

Hej!
Vad det ska bli kul när ni kommer hem, och kanske få ett smakprov på lite afrikansk dans av Clara. Vilka fina kläder, jag kanske också får ta fram mina afrikakläder då så kan vi dansa tillsammans då, eller !!!!
puss o kram