onsdag 3 december 2008

Gäst-blogg

Hemma igen!

Det här inlägget var tänkt som en gästblogg när vi var kvar i Tanzania. Det blev dock strul med Internet så vi tar det nu istället.

Tillbaka i vintermörkret kan vi se tillbaka på 24 dagars fantastisk vistelse i Tanzania. Resan startade den 6 november med flyg till Kilimanjaro. Därefter följde en veckas safari i jeepar på skumpiga vägar då vi färdades runt i Tarangire, Lake Manyara, Ngorongoro och avslutningsvis Serengeti. En helt fantastisk resa då vi såg alla de djur vi bara kunnat drömma om. Vi flög också luftballong över Serengetisavannen då solen just gått upp. Det var magiskt!

Därefter flög vi till Zanzibar där stränderna verkligen är vita. Vi badade, solade, snorklade, besökte Stenstaden och bara kopplade av. Den 24:e åkte vi tillbaka till fastlandet och Dar Es Salaam för den sista anhalten och ett besök hos familjen Nyqvist.

Gissa om vi var nyfikna på hur de har det i det nya landet! Vi kan meddela att de bor helt fantastiskt i ett fint hus med en stor tomt där det växer bananer och papaya och med en härlig pool. Barnen visade oss den internationella skolan och det är mycket imponerande att höra hur studierna planeras. Något för våra skolor att ta efter! De har alla tre fått kompisar och har mycket aktiviteter och läxläsning på fritiden. Claes var oturligt nog på tjänsteresa till Sydafrika men vi fick träffa honom första kvällen och sista dygnet då vi gjorde en rundtur med bil i Dar Es Saalam. Lotta slutligen fungerar som familjens centrala punkt. Barnen ska skjutsas och hämtas till skolor, kompisar och olika aktiviteter. (Det är inte att tänka på att de ska gå eller cykla med tanke på olycksrisken. Det räcker att man kan köra framåt och backa för att det ska anses att man kan köra bil i trafiken.) Hon har gjort ett imponerande arbete för att skapa ett fungerande hem och en bra vardagstillvaro för hela familjen i ett land som är så annorlunda vårt. Bara att handla mat är ett mindre företag med besök i otaliga butiker för att inhandla det som behövs. Hon skjutsade glatt runt oss till olika försäljningar av hantverk vilket vi (läs China) uppskattade mycket. Vi stötte här och var på andra skandinaver som bor tillfälligt i landet och kunde se att de har fått ett fint fungerande nätverk med trevliga vänner.

Avslutningsvis kan vi konstatera att de har det mycket bra därnere även om längtan kan bli svår ibland efter McDonald’s och ICA Viksjö!!!

Tack Lotta, Claes, Gustav, Filip och Clara för att vi fick se hur ni har det, vi kände oss verkligen välkomna och hemma hos er. Ni gjorde avslutningen på vår resa till ett mycket fint minne.

Kramar från China och Björn

1 kommentar:

Mormor sa...

Kära svåger och svägerska,
vad roligt att läsa er "gäst-blogg", vi förstår att det var en fantastisk resa ni gjorde, med många härliga minnen att plocka fram när allt är grått och trist här hemma, det ska bli roligt att få ta del av alla fina bilder o film ni tagit.
Det känns så roligt för oss att höra hur fint och bra våra barn har det där nere i Afrika. Vi ser verkligen fram emot mars när det är vår tur att åka dit.
kramar från Sivan o Stickan