måndag 26 januari 2009

Besök från Presidentpalatset





I går fick vi fint besök från Presidentpalatset nere i stan. En stor "Tausi" flög in och landade i vår trädgård. För de av er som inte kan lista ut vad det är för en fågel kan jag säga att det är en Påfågel. Det var Vincent, vår trädgårdsmästare, som berättade att det i trädgården runt Presidentens palats bor Påfåglar. Vad som lockade henne hit har jag ingen aning om. Tidigt i morse väckte hon Filip med sitt gälla skrik. Det är trevligt med besök men vi hoppas att hon inte stannar allt för länge.

Jag kan även berätta att regnet stod som spön i backen igår. Det regnade från morgon till kväll. På ett sätt skönt då det faktiskt blir lite svalare. Men jag föredrar solen då regnet gör vägar leriga och svåra att ta sig fram på. Idag skiner solen och jag hoppas att det snart torkar upp.

I övrigt händer det väl inte så mycket. Förutom att alla aktiviteter är i full gång. Clara har fullt upp med simning, gymnastik och dans. Hon har nu även börjat i Dar es Salaams Swim Club. Två gånger i veckan tränar hon med dem. Jättekul tycker hon. På söndagmornar en tid framöver kommer hon också gå på seglarskola, optimist jolle.

Gustav tränar hårt både inför kommande kurs på Zanzibar där han ska ta dykarcertifikat och senare Kilimanjaro i April. Basketligan har också satt igång så mycket träning blir det.

Filip ska föröka komma med i skolans expedition som i maj månad ska bestiga Mt Meru. Det är Tanzanias andra högsta berg. Lite svårare bergsbestigning men inte lika högt som Kilimanjaro. Han har också börjat spela badminton. Fotbollen och golfen kvarstår.

Brist på aktiviteter är det inte. Men ibland brist på tid mellan alla läxor.

1 kommentar:

sussi sa...

Hej allihopa !
Oj vad ni måste åka mellan alla olika aktiviteter, ni är ju hur flitiga som helst.
Hoppas att fågeln har flugit hem igen, dom låter ju fruktansvärt dom där rackarna, det har man ju hört, när man har besökt skansen, och dessutom ganska opålitliga om dom är lite tama . Hur många gånger har man inte skrämts av en sån där när man fikat i lugn och ro på skansen ? BURRRRR....
Vi har precis kommit hem efter en liten eftermiddags utflykt till Säby gård där vi har klappat alla hästarna , Agnes vill ju börja rida men det går inte , Jag är faktiskt skiträdd för dom där djuren och sen brukar det vara på konstiga tider och så vill dom att föräldrarna ska gå runt med dom i ridhuset, jag kan skriva en lång lista på varför det inte är genomförbart......nog om detta.
Inatt kom det snö ca. 1 cm men nu är den på väg bort igen det verkar som om det inte skall bli någon riktig vinter iår. Tråkigt för alla snowraceråkare .... våra står i växthuset och väntar på att få bli använda
Nu ropar kocken att maten är klar
vi hörs en annan gång, puss och kram från Sussi , Peter , Oskar och Agnes