torsdag 22 januari 2009

Stora rumpor

I går när vi satt i bilen på väg hem från fritids på Nordiska skolan så frågade Clara varför alla afrikanska kvinnor har så stora rumpor?! Jag har inte själv funderat på detta fenomen men när hon säger det så börjar jag att titta mig omkring. Och det är faktiskt så att många afrikanska kvinnor har stora rumpor.

Som Clara uttryckte det - Det ser ut som de har en kudde innanför kjolen. Man skulle också kunna säga - Vackert, Kvinnligt. Många kvinnor har en fantastisk hållning och rytm när de går. De liksom dansar fram vickande på sina höfter. Att de bär sin packning på huvudet gör förmodligen sitt till. De får starka muskler kring axlar och nacke vilket gör deras hållning så kvinnlig.

Min slutsats är att vi alla skulle få lite bättre hållning om vi också skulle bära vår packning på huvudet. Kanske skulle våra rumpor inte bli större men vi skulle definitivt förhindra dagens "hösäcks-liknande" hållning bland många människor.

Kanske inte en världslig fråga men ändå en notering utifrån ett barns perspektiv i Afrika.

Jag undrar vad hon har för uppfattning om oss kvinnor från Europa?

3 kommentarer:

Peter sa...

Hej

Det är säker värmen. Här fryser man häcken av sig och då vill man inte ha en stor rumpa.
- Grader och någon millimeter snö ute.
Mvh Peter

sussi sa...

Hej på er !
Oj nu var gubben före mej att svara, vilken rackare. Här hemma är allt lugnt så här på fredagskvällen. Vi har hört lumparhistorier genom hela middan av 519 Bodin Wahlström som trivs som fisken i vattnet och det känns ju skönt för "lilla mamma". Numera så är det uppställning , givakt och sedan vänster om som gäller innan vi får sätta oss, oj oj vänta bara tills Peter kommer hem då blir det ännu värre , dom kommer att tjata om lumpen den ena värre än den andra.... suck !!!!
Nu över till alla rumpor.....
Ungar dom e roliga dom .....dom ser och hör allt det är ju det som är så underbart med dom, allt är så okomplicerat men dom säjer ju att man får höra sanningen av ungar och fylle-hundar och det stämmer ju faktiskt. När Jakob var liten så sa han - Mamma den där gubben luktar illa och är jätteful , vilket var sant men inte lika roligt att tackla när vi stod precis bredvid gubben .Min räddning var att gubben dessuton hade dålig hörsel . Tack gode gud för det!!!
ikväll är det fredagsmys och lets dance som gäller
vi hörs och 1000 pussar och 1000 kramar till er alla
MOSTER SUSSI

Maria sa...

Hej
Va kul att läsa din blogg. Hoppas ni har det riktigt bra. här är det snart dags för KlöverDam igen. Kram Maria