torsdag 18 februari 2010

Back in Dar

Tänk vad en vecka går snabbt. Är nu tillbaka igen i högsommar värmen i Tanzania. Lite svårt att förstå när man ser dessa bilder. Bilden ovan är tagen från flygplansfönstret på väg hem igår.(Nu får Swiss Air lite reklam också. Det tycker jag de kan få.)

Det känns bra att vara tillbaka. Även om jag haft en underbart kul, härlig och skön vecka på alla sätt och vis så är det kul att komma hem och träffa sin familj. Även skoj att kunna glädja barnen med diverse "svenska smaker" i bagaget; Kexchoklad, Estrella Sour Cream and Onion chips, Ahlgrens bilar, lakrits, grillkrydda, tacokrydda och två paket äkta svensk Hot dog. Nu ska här bli fest.
Efter ett par dagar i Stockholm med tjejmiddag, shopping och myspys med mina föräldrar bar det av till Åre med hela First Card gänget. Det var verkligen jättekul att få träffa så många gamla kompisar igen. På bussresan upp till Åre underhölls vi av våra, som alltid, super professionella reseledare (Ola, Carlos, Mats, Leo, Elin och Karin) som visades bilder och läste högt ur gamla affärsplaner från tiden då det begav sig. Många av alla de fina orden vi då satt på pränt skulle hålla även idag.


I Åre väntade några underbara dagar på skidor. Vädrets makter var verkligen med oss den här gången. Jag har väl aldrig varit i Åre i februari månad då kabinbanan är i full gång och blåsten lyser med sin frånvaro. Solen tittade också fram både på fredagen och söndagen.


Det kändes som att vi som åkte utför var en minoritet den här gången. De flesta åkte längdskidor på Åresjön eller upp i Björnen. Kan det vara ett ålderstecken??!! (Ja att så många åkte läng vill säga.) Men den hypotesen höll inte värst länge. På Dippans After Ski bevisades att de gamla takterna satt kvar. För här var det livat, här var det glatt. Men öl och Jaegermeister, precis som förr. Kvällen avslutades med täljstensbiff och dans på Country Club fram åt nattkröken.


Lördagens skidåkning kändes tung. Tror säkert många håller med mig. Det krävdes både en fika på Fjällgården och en lång lunch på Bustamon för att kroppen skulle komma igång. När väl benen var i trim var det dags för after ski på Fjällgården. Många var vi som undrade varför Jonas kom så sent? Han får själv berätta vad som hände. Men Jonas, ett litet tips är att du sätter på dig en Recco sändare i byxorna nästa gång. Dagen avslutades med en utsökt middag på Skafferiet och sedan tidig läggdags, för oss som satsade på skidåkning vill säga. Hmmmm


Tidig uppgång och sedan ut i backen för två timmar härlig skidåkning. Tror de var den bästa skidåkningen på mycket länge. Jag längtar redan tillbaka.


Ett trött men glatt gäng anlände Sveavägen runt 22-tiden på söndag kväll.



Tusen tack för en otroligt rolig, härlig och minnesfull helg tillsammans med alla First Cardare.

Vi är många som ser fram emot nästa gång.

2 kommentarer:

LenaM sa...

Skönt att du kom välbehållen tillbaka till familjen. De saknade säkert dig på allahjärtansdag. Tack för skidåkningen och allt det andra. Det var verkligen helt underbart!

Helen Ellefors sa...

mars1989Hej på er!
Helt otroligt!
Claes och jag var i Åre samma helg,dansade på byggets afterskii,tälgstensbiff på Wersens,Italienskt på Grappa.....Synd att vi inte viste om varandra,hade varit så kul att stöta på dig.Kanon helg!!
Letade mig fram till din blogg i dag,ser att jag har mycket kul läsning framför mig.Hälsa alla.
Kramar Helen o Claes /Västerås