tisdag 30 mars 2010

Team Norge till högre höjder



Nu gör sig "Team Norway" redo för en tur upp på Kilimanjaro.

Varför i hela världen kallar de sig för "Team Norway" undrar du säkert. Anledningen är att teamet består av två fäder och två söner. Claes, Filip, Steinar och Simon. Ena halvan norsk och andra halvan svensk. Och resebyrån som anlitas är norsk. Därav namnet "Team Norway".

Den 23 april startar vandringen upp mot högre höjder. De kommer att gå Marangu route och bo i trähyddor längst vägen. Och precis som Gustav och jag så kommer de att gå i 6 dagar. I söndags var representanter från den norska resebyrån och hälsade på för att informera om vad de bör tänka på inför resan och vilken typ av utrustning de bör ha med sig. Inte så stor skillnad från en skidsemester i den svenska eller norska fjällen.

Så förberedelserna har nu satt igång på allvar. Idag ska Filip och en kompis ut och vandra med packad ryggsäck. I övrigt är det bra att köra styrketräning och kondition blandat.


På lördag åker vi till Sydafrika för en veckas Påsklov. Det ska bli jättekul. Under vistelsen i Cape Town kommer tid att spenderas i de många varuhusen i jakt på utrustning för dessa båda herrar. Det är allt från boots, gore-tex ställ och ullstrumpor till vätskeersättning och impregneringsmedel. Mycket är det som ska fixas.



Lycka till med träningen!


Inga kommentarer: