fredag 17 oktober 2008

Hallå


Inser att jag ligger lite efter i bloggandet. Jag har inte skrivit något om Triathlon i Claras skola förra veckan. Här kommer en kort rapport.


Fredagen den 10 Oktober tävlade alla barn i IST Primary School i Triathlon. Det är en tävling som återkommer varje år och förväntningarna var stora även detta år. Clara hade hört mycket om tävlingen och var därför lite nervös på morgonen när hon vaknade. Alla barn i årskurs 2 tävlade klassvis. De äldre barnen på skolan tävlade också individuellt.


Första grenen var simning. Här räknades antal längder i bassängen samman som klassen gemensamt fick ihop på angiven tid. Clara simmade så fort att den lilla killen som bytte av henne knappt hann återhämta sig innan det var dax igen.


Gren nummer två var löpning. Man hade gjort upp en hinderbana som alla sprang. Och även här räknades klassens antal rundor i hinderbanan samman. Hinderbanan var placerad under tak i skydd från solen. Det var tur det för precis som alla andra dagar flödade solen från en klarblå himmel. Svettigt värre, med andra ord. Den tredje och sista grenen var cykling. Man hade markerat en cykelbana ute på fotbollsplanen. De cyklade så snabbt att vi åskådare blev alldeles snurriga i huvudet.

Det var ett gäng mycket glada och nöjda deltagare som tog plats i den stora sporthallen efter alla deltävlingar. Claras klass "Curious Caterpillar" fick ihop mest antal rundor i hinderbanan och vann därmed deltävling - Löpning.

Vill meddela att redaktionen åker till Zanzibar några dagar varför det kommer vara tyst på bloggen ett tag. Vi är åter på "kontoret" tisdag kväll.



Med önskan om en trevlig helg!
Nyqvistarna


Ps Vi får tacka för paketen som just i denna timme anlände Dar Es Salaam. Vi skrattade gott åt de små poliskonstaplarna. Den minsta konstapelns Björn Borg kalsonger satt som en "smäck". Ds

3 kommentarer:

sussi sa...

TJABA FAMILJEN !
Vad roligt att dom hittar på så mycket i skolan. Jag ser en fokuserad (snart) 8 åring som kämpade och gav gärnet jag vet ju att hon simmar som en delfin och springer som en galning och dessutom så cyklar hon som värsta elitcyklisten Kan det gå annat än bra??? HEJA CLARA!!! vad kul att paketet har kommit fram nu vi som postade det i slutet av september för att vara säkra på att det skulle komma fram i tid till Filles dag, dom sa 7 dagar men det blev visst 18 oj oj oj dom håller verkligen vad dom lovar...... posten kanske liknar afrika lite grann " äsch vi tar det imorgon eller varför inte en annan dag......."
Nu har fredagskvällen kommit och vi sitter och glor på tv och är slut efter veckan som gått, det blir popcorn och dricka till fredagsmys hos oss. Helgen är uppbokad , imorgon så ska Agnes springa runt arenan på Råsunda mellan halvlekarna ( och vinka till Jakob som står på norra-stå )för heja på AIK det kan ju inte en sann "Bajare" göra och på söndag lirar Oskar innebandymatch i kallhäll ,sen så är helgen slut.....
Det gäller att njuta nu ! och det hoppas jag verkligen att ni får göra i helgen på ert nästa äventyr.
Jag blir lite avis måste jag medge .... Hur som helst ha det bra och glöm inte att skicka ett kort till kusinerna
Puss och kram hela dan! önskar Syrran, moster och svägerskan

Kenneth sa...

Hej på er!

Kul att ha hittat er blogg så man kan följa er på erat äventyr i landet långt borta!

Här är alla höstlöven gula & röda men det är faktiskt hyffsat väder och mysigt ute. Idag har vi plockat in trädgårdsmöblerna så nu är det snart vinter.

Kenneth har löst ut Gurras fotbollsbilder sen Aros och vi tänkte skicka ner dom till er, så ni får gärna skicka adressen, så kommer bilderna med posten.

Ha det så bra och kramar från familjen Jalsing!

Christian Bwaya sa...

mambo mazuri naona