onsdag 15 oktober 2008

Höstlov


Den här veckan har barnen höstlov från skolan. En välbehövlig vila för alla. Det är slitsamt att gå upp tidigt på mornarna. Ledigheten inleddes med några fantastiska dagar i Mikumi National Park tillsammans med familjen Eggert. Familjen Eggert består av Ulla, min kiswahili-kompis, Håkan, Oskar och Albin. Vi har haft jättekul tillsammans och sett massor av djur. Faktiskt de flesta djur man vill se när man åker på Safari.


Vi åkte tidigt i söndags morse och anlände Mikumi Wildlife Camp vid lunchtid. Därefter avnjöt vi en efterlängtad lunch med utsikt över steppen. Precis intill Lodgen fanns två vattenhål som var mycket välbesökta av elefanter, bufflar, babianer och andra djur. Det var en fantstisk känsla att sitta så nära djuren när de vandrade runt i det fria.

Som en erfaren safariresenär vet man ju att man inte ser några djur mitt på dagen så första turen tillsammans med vår guide startade på eftermiddagen. Redan första dagen såg vi bl a giraffer, elefanter, krockodiler, flodhästar, antiloper, bufflar, zebror och massor av vackra fåglar. Gissa om kameran gick varm den eftermiddagen. Så varm att batteriet nästan tog slut. Och som de "vana" safariresenärerna vi är så glömde vi naturligtvis laddaren till kameran hemma. Vilket antiklimax!!!!! Resterande del av resen fick fotograferingen ske med ransonering med tanke på den låga batterinivån.

Safaritur nummer två startade redan kl 06.00 morgonen därpå. Med en skiva vitt bröd och lite kaffe/tea i magen hoppade vi glatt in i bilarna och drog ut på steppen igen. Mycket förväntansfulla. Ett Lejon vore ju kul att få skåda, tyckte vi alla. Och där gick han. Ensam lunkade han fram på grusvägen, inte alls stressad över att få två fullproppade bilar som åskådare. Vi lyckades även hitta ytterligare en lejonhane med två honor innan vi for hem.



Förutom allt snack kring djuren vi såg så pratade barnen myket om språkskillnader mellan stockholmska och göteborgska. (Det bör tilläggas att familjen Eggert kommer från Göteborg). De skrattade gott åt på vilket sätt man uttalade KEX och TISDAG i Göteborg. Vet inte hur det kom sig men under den mest interlektuella delen av diskussionen kring dialekter så fick Claes ett nytt namn "Käcke-Benny". Det fick han mycket med anledning av sin fina skönsång han förärar barnen med tidigt på morgonen. Gärna så där klockan 07.30 en lördagmorgon då man hellre vill sova. Sången han sjunger då är "God morgon, god morgon. Hör fåglar sjunga glatt ....."


Med de orden säger jag God Natt!

Man vet ju aldrig när man blir väckt i morgon......


1 kommentar:

sussi sa...

Hejsan alla Nyqvistare!

Det är mycket ni får vara med om där borta.Tänk att få vara mitt uppe i "Lejonkungens" land, det låter inte riktigt sant för oss här hemma, där det har regnat och blåst mest hela dan (nu är snart alla löven derdimpna på marken ).
Vad jag förstår så är ni bara hemma ett par dagar för att sen hoppa på nästa äventyr SANZIBAR där ska det inte vara så "äckligt " heller har jag hört...... ett paradis det oxå . ett litet tips ifrån en fotograferande moster!!!!!! kör över era bilder på "skiva" så att ni har dom i säkert förvar ifall det skulle hoppa in ett virus eller nåt som det gjorde i vår dator Vips så vara alla semesterbilderna borta INTE ROLIGT
Ha en underbarvistelse på Sanzibar och njut av livet vi hörs Sussi & co.