fredag 3 april 2009

Lunchlåda!


Äntligen Påsklov! Det ska bli skönt att få vara lite ledig. Barnen är lediga till den 14 april då de börjar skolan igen. Även jag får lite ledigt.... från lunchlådan. Och det ska bli skönt kan jag säga. När man står i köket på kvällen och ska försöka hitta på innehåll till morgondagens lunchlåda så längtar man efter den svenska skolbespisningen.
- Tänk att skicka barnen till skolan och veta att de får en nyttig lunch. Alltid i enlighet med den svenska tallriksmodellen. Även om man ibland inte tyckte att sallad eller filmjölk var bra lunch för växande tonåringar så var det ändå en stor lyx. Någonting man ofta tar förgivet men som inte alltid är självklart.
Ha en skön ledighet önskar vi alla er som också får ta påsklov nu.

Happy holiday!

1 kommentar:

sussi sa...

Det där såg smarrigt ut sa Oskar !!!!!!! han såg nog bara chipsen.... han som e så kräsen med maten. Ibland kommer han hem och e super hungrig, då har det kanske varit fisk i skolan och det vet vi ju att han inte äter, till det kanske det serverades ris och det vet vi ju att han inte e så förtjust i , en sallad till och det vet vi att han absolut inte äter...... ja vad ska man säja??!!
Han fick i sej två knäckemackor den dagen och mjölk. Då e man hungrig och trött och har ett tålamod som inte e det bästa när man kommer hem . Tur för honom att han har en mamma som oxå äter samma mat på sitt jobb så att jag vet vad som måste serveras till middag för att energin ska komma tillbaka "KÖTTBULLAR OCH PASTA" det e räddningen det
Nog om detta.......
Visst e det skönt med lite ledighet, Oskar och Agnes åker till Norrtälje nästa vecka (må, ti och ons) och då blir det ju ledigt för en annan oxå, bara det att inte behöva stressa hem direkt efter jobbet och laga mat och skicka iväg folket på diverse träningar e semester för mej.Och i påsk e faktiskt Peter ledig i 4 dagar i streck, de ni.
I helgen har dom lovat solsken. UNDERBART Nu e våren här med tussilago och blåsippor. Hur går det med er begynnande regnperiod???? hi hi hi
Nej nu måste jag laga middag, den stolta soldaten e hemma så det får bli något extra gott som inte liknar lumpenmat, han har förresten blivit utnämnd till KSP 90 skytt i veckan och det var bara två stycken i hans grupp som blev uttagna, fråga mej inte vad en sån gör det vill jag inte veta , säkert nåt som mammor inte vill höra talas om.
PUSSAR OCH KRAMAR TILL ER FRÅN OSS
Sussi, Jakob, Oskar och Agnes