onsdag 15 april 2009

Påsklov i Mombasa!

Så här glada kan man vara om man får fira Påsk i Mombasa.

Vilka stränder! Oändligt långa. Sanden var som mjöl, len och fin. Vattnet badkarsvarmt, som vanligt. Vågorna ganska höga. Och en varm sol. Inte direkt något att klaga på.

Medan vi som inte var anmälda till dykskola låg och slappade i varsin solstol med en paraplydrink i handen, låg de andra med huvudet i djupa veck samtidigt som de intensivt försökte absorbera kunskap i dykningens avancerade konst. Och när de inte gjorde det så befann de sig i poolen för att träna av och påklädning av all utrustning. De två sista dagarna fick de även ge sig ut på havet för att göra 4 stycken provdyk på ca 15 meters djup. Alla klarade med god marginal både den teoretiska och praktiska delen i det slutliga testet. Vi har nu fyra glada dykare i sällskapet, Filip, Christian, Johan och Anna. Bra jobbat!

När vi andra tröttnat på solstolar och paraplydrinkar tog vi långa promenader på stranden. Eller när vinden medgav så fanns det även möjlighet för windsurfing. Men oj vad svårt det är att surfa när vinden blåser i mer än 5 sekundmeter....



Vägen till och från Mombasa i bil var lång, men vacker. Fast en gång får nog räcka. Och den största anledningen är nog trafiken. Jag har skrivit det förut men det tål att upprepas. DE KÖR SOM IDIOTER I TANZANIA! Tänk en buss fullastad med människor. En omkörning i uppförsbacke i mer är 100 km/tim, med eller utan fartgupp. Gissa om vi höll andan i bland och bad till högre makter att bussen inte skulle få möte, just precis då. Men så händer det olyckor också. Lyckligtvis inga som vi såg, den här gången i alla fall.


Nu är påsken över och allt har återgått till det normala igen. Skola och jobb. Vad mig anbefaller så stundar många ansvarsfyllda fikastunder med andra så kallade "dependent-fruar". För det är precis vad mina barn tror att jag gör om dagarna. I själva verket åker jag runt bland alla småbutiker/dukas i jakt efter mat och vatten så att jag kan servera min familj en näringsrik och varierande måltid varje dag. Ja, också en och anna fika på vägen ibland.

Ha en bra vecka!













1 kommentar:

sussi sa...

HUR KAN MAN TRÖTTNA PÅ SOLSTOLAR OCH PARAPLYDRINKAR ?????????????
För mej låter det helt osannolikt, men så bor jag ju på en annan del av jordklotet oxå, eller i en annan värld känns det som ibland....(Men jag e inte bitter, neeeeeeeeeeeeej då )Vilken resa ni gjort och ihop med ett helt gäng såg det ut som , jag försår att ni har haft det trevligt och vad kul att dyksertet e fixat GRATTIS. ni kan få provdyka hemma hos oss i akvariet om ni har lust , det är säkert likt fiskstimmen i havet, eller förresten så är det 1000000 trevligare i det fria det lovar jag. Ha ha. Här hemma börjar det att bli lite grönt, eller det är i varjefall feta knoppar på träd och buskar och blåsippor, vitsippor och tussilago i skogen och vid vägkanten MYSIGT. Tomatplantorna växer för fullt i sovrumsfönstret och snart så åker gurkfröna ner i jorden oxå och då e verkligen våren på G. ALLERGIN har tyvärr oxå gjort sej påmind.....med andningssvårigheter och kliande ögon men det e smällar man får ta.
Ungarna myser nu när studsmattor och cyklar e utplockade ur förråden, och helt plötsligt så har alla grannar vaknat till liv. Grillen har blivit använd och alla möbler till altanen e ihopmonterade, gräsmattan e krattad och alla torra växter e avklippta UNDERBART och det kan bara bli bättre.......
NU kommer livet tillbaka och om 2 månader så kommer ni hem det längtar vi alla efter, Agnes pratar ofta om Clara med tårar i ögonen. Hon längtar. Nej nu e det dax att steka pannkakor till familjen , det e ju torsdag.....
Sköt om er så hörs vi en annan gång
Puss och kram från Moster Sussi och co.