måndag 27 april 2009

5 895 meters klubben


The Super Swedes!

Så nådde de då toppen på Kilimanjaro, Uhuru Peak 5 895 meter över havet. Torsdag morgon runt klockan 7, efter en lång natt vandring i bitvis snöigt väder. Trötta och glada. Det var tre år sedan Expedition IST var så här framgångsrika. 19 av 20 elever lyckades nå ända upp. Och så några lärare förstås. Den 20:e eleven blev dessvärre sjuk i influensa och var tvungen att avbryta expeditionen.

I lördags eftermiddag kom bussen med alla glada och trötta "mountineers" hem igen. Den trogna supporterklubben var naturligtvis där. Men kameran i högsta hugg. Tror ni de blev bombarderade med frågor? Ja ni gissade rätt. Ett svar som i alla fall fastnade i mitt huvud när frågan om hur det såg ut där uppe på berget ställdes. Gustav svarade då att gräset var som i Sverige och på morgonen var det dagg i gräset. Här i Dar es Salaam tror man gräset har fått anabola i vattnet. Grässtråna är nämligen stora och tjocka och ser nästan ut som plastgräs. Ibland kan det vara de små skillnaderna som gör upplevelsen.
Sedan fick vi höra en och annan historia om vad som i övrigt hände där uppe. Men det tänker jag inte avslöja här. Det får Gustav själv berätta när han kommer hem till Sverige.

Tröttheten kommer efteråt. De här dagarna sedan Gustav kommit hem har han varit väldigt trött. Det är en stor prestation som kräver sin återhämtning.


Stort grattis till Johan, Gustav och Sofia och alla andra elever och lärare i Expedition IST!!!!!

Kilimanjaro - Just done it!

1 kommentar:

sussi sa...

JÄKLAR VILKEN PRESTATION GUSTAV !!!du e helt klart bäst, många grattis kramar från Familjen Bodin-Edvardsson , vi ser fram emot att höra allt om äventyret i sommar.....Sköt om dej och hela familjen Nyqvist
Många kramar från din Moster med familj