söndag 3 maj 2009

Vi hade ju i alla fall tur med vädret

Idag ligger hela familjen utslagna efter en tuff turnering i Nordic Sport Days. Eller var det avslutningsfesten i går kväll?! Det gick väl inte så vidare bra för Sverige om man tittar på tabellplacering. Men roligt hade vi.

Nordic Sports Days är en årlig tradition som arrangeras av de nordiska ambassaderna. Årets turnering arrangerades av Danmark och vanns av Danmark. En turnering som innehöll diverse grenar; Fotboll, Volleyboll, Tennis, Simning, Löpning, Kids game och som till sist avgjordes med Fun game mellan de nordiska ambassadörerna.

På bilden ser ni Svenska damlandslaget i Tanzania. Även om vi inte vann någon match så gick vi från klarhet till klarhet. Coachade av Ulla "Svennis" Sätereie med assisterande tränare Karin och Cattis "Grip". Sverige placerade sig på en fjärdeplats och kom därmed sist i tabellen. Kommentarerna från de svenska damerna efter sista matchen var ändå på topp.

- Vi har aldrig haft så roligt och nu börjar hårdträningen inför nästa års turnering, säger assisterande tränare Karin och Cattis "Grip". Ska vi ha chans att vinna nästa år måste vi träna ännu hårdare. En träning innan turnering är för lite om vi ska vinna våra matcher och slippa skadade spelare. Våra nordiska grannländer var bättre än oss. Inget att diskutera.


Lite bättre gick det för Sveriges herrar. Efter tre förluster vann de till slut mot finnarna i matchen om bronsmedaljen. Det var en tuff match men resultatet 2-0 till Sverige var rättvist. De var helt klart de unga spelarna som avgjorde i den viktiga matchen mot Finland. Gustav "Zlatan" Nyqvist gjorde det sista målet i turneringen. På bilden ser ni Filip som blev rejält stämplad av en finsk spelare. Efter isbehandling i högt läge av Chris återhämtade han sig ganska fort. Så pass bra att han kunde ställa upp i den viktiga simtävlingen som starkt bidrog till Sverige poängskörd. Sverige vann överlägset denna deltävling. Och Sverige hade ett starkt simlag i år. Familjen Walters flickor, Rasmus Linder och Filip Nyqvist sopade banan med övriga länder i den avgörande stafetten. Och inte för att tala om alla glada svenska amatörsimmare som helhjärtat ställde upp i bassängen när det gällde att samla flest längder i poolen på tid. På bilden nedan ser ni Sveriges unga lovande simmare, Clara, Tess, Annie och Clara.



Efter två dagars intensivt tävlande kan jag säga att det känns i hela kroppen. Det är många muskler som gjort sig påminda, muskler som jag aldrig trodde fanns. Om det var av träningen på plan eller på dansgolvet i går kväll är svårt att avgöra.

Nu väntar en ny vecka, nya möjligheter och utmaningar................!

2 kommentarer:

sussi sa...

Hej på er hela familjen Nyqvist !
oj vilken helg ni haft, den låter svettig och samtidigt rolig. När jag tittar på damlandslaget så förstår jag inte varför det gick lite mindre bra för er än för dom andra ni ser ju hur pigga ut som helst..... men om ni tränar lite inför 2010 års mästerskap så är jag säker på att ni sopar plan med dom andra lagen nästa år.Fille och Gurra vet vi ju att ni e bra på fotboll så där behöver man inte vara orolig. Clara " Delfinen" Nyqvist hon e ju bäst i bassängen mer behöver man ju inte säja på den fronten heller men...... vad gjorde Classe för att Nyqvistarna skulle kunna hålla huvudet högt undrar jag ???? Han kanske sprang runt melllan alla olika grenarna och aktiviteterna och viftade frenetiskt med den svenska flagga och sjöng hejarramsor det är ju hans stil att stjäla hela uppmärksamheten eller ? nej förlåt nu var jag fräck,Jag bara skojade lite hursomhelst så får ni njuta av helgen dom sista timmarna som e kvar av den och samma sak gör vi .... helgen har varit varm och skön med mycket ledighet ungarna har lekt och jag har pysslat i trädgårdslanden och städat växthuset medans Peter har jobbat (stackarn) ooch Jakob har slappat med datorn och mobilen alldeles bredvid
Ha det så bra önskar jag och alla andra puss och kram från Moster Sussi

Mormor sa...

Hej svejs!
Vilken kul men jobbig helg ni verkar har haft, roligt att se alla glada miner på Svenska damlandslaget, bra kämpat. Härlig känsla för Gustav "Zlatan" att göra sista målet. Stackars Filip (finnarna är inte att leka med". Starkt gjort att komma igen och vara med och vinna simtävlingen. Och inte minst Clara och flickorna Walters dom är ju otroligt duktiga med att "sopa banan" i alla simtävlingar. Fortsätt kämpa till nästa år så att ni vinner rubbet.
Puss o kram från oss