lördag 9 maj 2009

Galimoto Race

Clara med sin Galimoto



Under året har alla andraklassare på IST jobbat med fyra "units". (De tidigare har redan rapporterats om Minibeast, Ngoma Dance och Masaai). Den fjärde och sista gick under temat Galimoto. Också det roligaste tyckte Clara. Under en vecka samlade alla elever ihop så mycket hushållssopor de kunde, som senare skulle användas vid bygget av ett fordon. Eleverna delades in i grupper som tillsammans skulle bygga en gemensam bil. Endast fantasin kunde sätta gränserna. Samarbete och Recycling var ledorden. Efter detta moment var de redo att bygga sin egen bil. En bil som slutligen skulle testas i hållbarhet, snabbhet och andra viktiga egenskaper. Claras Galimoto gick snabbt men höll inte riktigt måtten när det gäller testet i guppig väg. Men hon fick 7 av totalt 9 poäng. Bra kämpat!



Clara och Shiori förbereder sig för första delmomentet.



Alla föräldrar var inbjudna till den stora Galimoto Galan. Med spänd förväntan fick vi följa de olika deltävlingarna. Under jubel och uppmuntrande hejarop for de olika ekipagen iväg, nedför ramper, guppiga vägar, släta vägar och olika hinderbanor.


Så här snygg var Claras Galimoto.


En summering av det första skolåret i Tanzania för Claras del ger helt klart MVG. Både till IST som är en väldigt bra skola och till Clara som fixat det galant. Mycket av hennes framgång beror naturligtvis på hennes fröken Ms Kate och alla klasskamrater. Det märks att de är vana vid att ta hand om nya elever och integrera dem i klasserna. IST pedagogik följer internationell standard och enligt mitt tycke ligger de en bit över den svenska skolan. Här finns det mycket att lära.

1 kommentar:

sussi sa...

Hej Clara !
Vad roligt ni måste ha haft det när ni byggde alla fina fordon .
Det är jättebra att kunna samarbeta nu och även när du blir vuxen och börjar att jobba och sen när du gifter dej och skaffar barn , men det är ju ett tag tills dess eller hur ? Det är så roligt att följa er på er blogg och se hur ni har det i skolan, och hur det ser ut runt omkring ert hus. Vi hoppas att vi kan komma i februari och se det med egna ögon , vi sparar och sparar....
Agnes längtar jättemycket efter dej men nu e det ju inte så långt kvar tills ni kommer hem igen .
sköt om dej och hälsa alla dom andra oxå
Puss från moster Sussi & alla dom andra