söndag 19 april 2009

Totalt mörker!

Tillhör du dem som tar för givet att strömmen alltid ska fungera? Det ska bara vara att trycka på en knapp och så vips lyser en lampa i taket eller på spisen. Det gjorde jag också tills för ett tag sedan. Nu är ingenting självklart längre.

I går kväll när vi kom hem från en trevlig kväll på restaurang med kompisar och efterföljande drink i den ljumma sommarnatten, möttes vi av ett hus i totalt mörker. Då tänker man både på säkerhetsperspektivet och en natt utan AC. Tänk om det blir inbrott, vad gör vi då. Tänk all mat i kylen och frysen. Kommer den att hålla? Öppna inte kylen i onödan... osv Men har man dessutom 3 hungriga tonåringar i huset så vet man att man talar för döva öron. När klockan är 23.30 och man just kommit hem från fest så är man ju hungrig... fram med maten.

Det kan tilläggas att vi varit utan elektricitet i drygt ett dygn innan detta hände, så dieselmotorn hade redan fått jobba för högtryck. Vi var tvungna att vänta tills i morse innan vi kunde ringa efter någon mekaniker som kunde komma till undsättning. Vid dessa tillfällen är ficklampan den bästa vännen.

Jag kan tillägga att i morse när vi vaknade var det 27 grader i rummet. Varför ska strömmen gå just på natten?!

3 kommentarer:

Mormor sa...

Hej!
Jag förstår er frustration, vet hur svart det kan bli där, det fick vi ju uppleva en kväll när vi var hos er. 27 gr är lite väl varmt när man ska sova. Hoppas att allt är frid och fröjd igen och att maten klarade sej i kyl och frys. Vi håller tummarna att det ska funka ett tag igen.
Kramar

sussi sa...

VI E NOG LITE BORTSKÄMDA HÄR BORTA PÅ DEN KALLA SIDAN AV JORDKLOTET !(med elen alltså)Om vi fryser så drar vi bara på lite mer med värmen, FÖRRESTEN.... det där med värmen har ju inte vi som ett problem förstår du.....
VI VILL HA MER VÄRME TACK!!!!!!
puss och kram från Moster Sussi

sussi sa...

Idag lyser solen jättefint ! men värmen är inte riktigt här ,milt sagt BURRRRRRRRR