onsdag 12 augusti 2009

H1N1

Svininfluensan - Nu har den nått Tanzania.



När vi anlände Nyerere Airport i lördags kväll möttes vi av vitklädda personer med munnskydd och handskar. Något som var helt nytt för oss. Alla ankommande resenärer fick fylla i ett papper som redogjorde för familjens hälsotillstånd som sedan skulle lämnas till dessa "rymdgubbar" i vita rockar innan passkontrollen. I mitt stilla sinne undrade jag hur Tanzania är förberedd inför denna epidemi Vad kommer de att göra med alla dessa papper...?

I mailkorgen hade vi fått ett antal informationbrev från skolan med information om förebyggande aktiviteter samt vilka rutiner som gäller om någon i familjen skulle drabbas av svininfluensa. I går rapporterades om första fallet av svininfluensa på skolan. En kille i grade 10, som innan ankomst till Tanzania hade varit i England, hade blivit smittad av H1N1 och läkarna kunde konstatera svininfluensa.



Lite skraj blir man. Tvättar händerna som en dåre innan man vågar ta i någonting.

Hur ska man agera? Ska man hålla sig inomhus, isolerad från alla människor....



Fortsättning följer.

1 kommentar:

sussi sa...

hej syrran !
vi har får information om att hålla ögonen öppna vad det gäller influensa symptom,och dessutom vara noga med handhygienen och inte bara tvätta händerna utan en bit upp på armen som dom gör i sjukvården. Sen så är det ju så att dom allra flesta fallen stannar vid en vanlig influensa med feber, förkylning och öm kropp i några dagar, och det dör man ju inte av även om det känns så just när man ligger där och känner sej sjuk. Vi hoppas att vi slipper att ta itu med dessa problem eller hur ?
Sköt om er
Sussi