tisdag 18 augusti 2009

Svininfluensa - andra delen

Nu har 7 barn och 1 lärare på skolan insjuknat i svininfluensa. IST har sedan i maj tillsatt en krisgrupp som ska ansvara för säkerheten på skolan. Krisgruppen består av medlemmar från skolans styrelse, skolledning och välrenommerade doktorer. Man följer säkerhetsföreskrifter från bl a WHO och Tanzanska myndigheter. I helgen hade krisgruppen två möten och man beslutade att hålla skolan öppen tillsvidare. Däremot har man stoppat alla föräldrar-/lärar-möten och storsamlingar på skolan. Gravid personal på skolan har skickats hem i förebyggande syfte. Man har till och med gått så långt att man stoppat den planerade introduktionsresan till helgen för alla som börjar IB (=gymnasiet). Vart ska detta sluta.


I bland kan jag tycka att man är lite för "seriös" och tar frågan på lite för stort allvar. Men vart drar man gränsen? Säkert svårt att avgöra.


Men om man nu beslutat att hålla skolan öppen tills vidare så tycker jag det borde omfatta all verksamhet. Just nu råder allmän förvirring om vilka delar i undervisningen som omfattas och vilka som inte omfattas.De fall som rapporterats från skolan har varit av den mildare sorten, dvs en vanlig influensa med feber och halsont. Alltså inga livshotande fall. Jag tror vi alla är medvetna om smittorisken och de som är oroliga tar nog egna beslut utifrån personliga kriterier.

Tills vidare får vi väl fortsätta att "sprita oss med handvodka" och vidta förnuftig försiktighet.


..... vart ska detta sluta....

Inga kommentarer: