tisdag 25 augusti 2009

Så är vi igång igen




Bilderna är tagna i Zurich på en sightseeingtur på Zurich sjön. Vi är på väg tillbaka till Sverige. Efter en lång natt flygning blir man trött. Den som står bakom kameran har makt!

Ja så har det då gått nästan tre veckor av den här terminen. På morgnarna undrar man om man verkligen haft semester i 8 veckor. Det är rätt slitit att gå upp 05.30 varje vardagsmorgon. Som tur är går solen upp tidigt, det hjälper till att komma ur sängen. Och på kvällarna går den ned tidigt. Så det blir att vi följer solens upp och nedgång. Tidiga mornar och tidiga kvällar.
Alla barnen har kommit in bra i sina nya klasser. Även om mängden läxor ökat jämfört med föregående år. Dessutom läser både Filip och Clara extra-svenska. Filip via Sofia Distans och Clara via Nordic School. Efter avslutat läsår kommer Filip, precis som Gustav, att få avgångsbetyg i Svenska. Lite jobbigt när det väl pågår men helt klart värt besväret.

Clara läser svenska på Nordic School en gång i veckan med Jessica som är utbildad lärare från Sverige. De får inga läxor men tränar svenska språket på en lättsamt sätt för att hålla uppe den språkliga utvecklingen.

Gustav han sliter med sitt Personal Project. Något som är obligatoriskt för alla i Grade 10 men som ligger helt utanför skolarbetet. 3 -5 timmar i veckan fram till februari nästa år bör man lägga ned på sitt arbete. Jag får väl återkomma i detta ämne.

Så att ligga och sova som på bilderna ovanför finns det ingen tid till. Fast idag har Gustav Beach Day med alla i Grade 10. De har tagit båten över till Bongoyo för att lära känna alla elever och lärare. I morgon är det Filips tur. Gissa om Clara blev avundsjuk. Ilsken som ett bi satte hon sig i bilen och muttrade över dagens lektioner - Math, Art, English osv. Den enda njutningen var innehållet i dagens lunchlåda, pastasallad med kyckling och en yogurt.
Ikväll väntas Claes tillbaka från Sydafrika där han varit sedan i måndags morse. Han har träffas sin chef och andra kollegor.
Själv har jag lekt jobb framför datorn. Inte så illa det heller.

Inga kommentarer: