torsdag 10 september 2009

Livslångt lärande!

I går morse var det säsongspremiär för Principle Coffee Morning på killarnas skola. Efter en sådan övning går man alltid stärkt där ifrån och känner sig bekräftad. Man blir påmind om en av de stora anledningarna till att man faktiskt flyttade utomlands. Skolan är så himla bra. Lärarna är så professionella. Barnen får en sådan bra utbildning. Och inte minst en träning i att möta och ta förändringar av olika slag.




Den nya rektorn introducerade IST läroplan men började med att ställa frågan


- Vilken framtid förbereder ni era barn för? Och hur?





Han visade också ett videoklipp från Youtub. Se bifogad länk


http://www.youtube.com/watch?v=emx92kBKads&feature=fvst





Den är mycket sevärd och man får sig en funderare. Var ska detta sluta? Hur fort kan det verkligen gå. Men en stor fråga som infinner sig är hur vi kan ge våra barn den kunskap, trygghet och balans i livet som krävs för att klara dessa utmaningar och tempo.



Helt klart är att IST bidrar till dessa kunskaper. IST vision och filosofi bygger på temat "Livslångt lärande". På min tid gick man i skolan för att lära sig en massa fakta. Idag lär sig barnen hur man hittar information, kritiskt värderar och analysera den. "How to learn smart".



Helt klart är att det ställs andra krav på våra ungdomar idag än för bara tjugo - trettio år sedan. Lite skrämmande för en del men en otrolig utmaning för andra.



Kör så det ryker.......!

1 kommentar:

The truthteller sa...

Intressant approach men för oss homebound-svenskar känns det rätt kränkande med alla dessa krav.

Själv har jag också nyligen varit på föräldramöte och där låg tonvikten mer på att reflektera och att tycka om sig själv - Fint och inte pratade vi det minsta om alla dessa kineser!