måndag 21 september 2009

Minisemester på South Beach

Hela familjen Nyqvist på minisemester. En fantastiskt skön helg som gav massor av ny energi.

(Fast vad var det för energi Claes fick?! Just nu ligger han i sängen med feber. Han har säkert smittats av Clara som var sjuk förra veckan. Vi hann inte mer än hem så började han känna sig dålig.)


Ras Kutani Resort på South Beach. Ett av de bästa ställena vi varit på i Tanzania. Ett litet resort med plats för ett 40-tal gäster. Mycket familjärt, gästvänligt och av första klass; beachen, rummen, maten och inte minst atmosfären.


Vilken helg! Vi har just kommit hem från Ras Kutani på South Beach som ligger ca 30 kilometer från Dar es Salaam. Den här helgen firas EID ul Fitr vilket är slutet på muslimernas fastemånad. I och med det är de flesta lediga från sina arbeten och barnen har ledigt från skolan. Vi passade då på att åka från den lilla "halvön" i Dar, rakt in i paradiset...

I lördags morse tog vi färjan över till South Beach tillsammans med familjen Haeger. Upp i ottan, packa väskan och iväg ner till färjeläget Redan kl 09.00 är det full kommers och hamnen kryllar av människor. Vi tar färjan över till södra stranden. Väl över den lilla pölen kör vi genom typiska små Tanzanska byar. Vägen är mestadels oasfalterad och går längst kusten. När vi svänger av från den "stora vägen" kommer vi in på en liten väg som tar oss ner mot havet över sanbanken. Tänk om vi kör fast? Som tur är har vi vår proffschaufför med oss som kör tryggt och säkert genom den lösa sanden.
Strax innan lunch checkar vi in på Ras Kutani . Så här långt det bästa hotellet i Tanzania, alla kategorier. Bilden nedan visar utsikten från vår lilla "Family Cottage" som låg en bit upp i berget, även kallat Hill House. En helt magnifik utsikt. Två separata sovrum som bands samman av ett gemensam sällskapsrum.
Helgen spenderas sedan i lugn takt. En god kopp tea/kaffe eller choklad samtidigt som vi blickar ut över den blå-gröna Indiska Oceanen. En ljummen bris sveper sakta förbi. Därefter väntar en god frukost med allt du kan tänka dig. Färsk frukt, nypressad juice, ägg, toast osv. När magen var fullproppad av godsaker var det bara att gå ner till stranden för att inta ryggläge. För den som ville ha större utmaningar väntade body surfing eller kanske en skön promenad längt stranden. Jag vet inte om det har med åldern att göra men barnen föredrog aktivitet i vattnet medan vi andra gärna kopplade av med en god bok i skuggan.
Framåt ett snåret väntar så en lång och god lunch. Därefter stranden igen för ett nytt "aktivitets" pass.

Dagen avslutades med en tre rätters middag. Inte konstigt att man var trött vid 22-tiden och ville hoppa i säng! Vi somnade sött till ljudet av vågor och en och annan apa som hoppade på vårt basttak.




Hit kommer vi gärna igen!

3 kommentarer:

sussi sa...

ÅÅÅÅHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!
Nu är jag uppriktigt avundssjuk på er, fy så underbart det låter, och här hemma som hösten är på väg med kalla fuktiga morgnar, blöta cykelsadlar, och snoriga näsor.... ja ja skratta på ni bara ,livet ser lite olika ut för oss , det är tydligt.
Ha en skön ledighet, och tänk för sjutton inte på oss stackare här borta på den kalla sidan av jordklotet Puss och kram från Moster Sussi

sussi sa...

jag gillar er ändå , även om jag lider av en gnagande avundssjuka just nu....
Nu går jag till sängen och drar ett gammalt täcke över mej
Puss och sov gott

Mormor sa...

Hej!
Det verkar inte ha varit speciellt synd om er i helgen.
Vilket otroligt vackert och fint sagoställe ni bott på, måste varit rena drömmen att få bo så fint.
Vad fina ni är på första bilden hela familjen.
Puss o kram