torsdag 5 november 2009

ISSEA Tournament i Nairobi

I går vinkade vi av Gustav som åkte till Kenya och Nairobi med skollaget i Volleyboll. Varje år ordnas en turnering av Interntional School of Nairobi (ISK) i volleyboll och fotboll. Turneringen heter ISSEA och är en mycket prestigefylld turnering där självklart bara de bästa spelarna får representera IST. Lag från östra Afrika deltar i turneringen.


Det är en lång process på skolan för att välja ut spelare till de fyra lagen (Damer/Herrar, fotboll/volleyboll). Redan första skolveckan efter sommarlovet börjar try-out. Det är sedan 2 gallringar tills dess laget är spikat och hårdträning startar inför kommande turnering. Det är naturligtvis hård konkurrens och elever från årskurs 9 till sista året i gymnasiet kan delta. Eftersom volleyboll är nytt för Gustav kom han nästan hela vägen fram. För ett tag i alla fall.
Men för att få åka med krävs dessutom minst betyg 4 i Effort. (Här får eleverna 4 betyg per läsår, Term 1-4. Betyget inkluderar Achievement grade och Effort grade. Betygsskalan är mellan 1 -7) I år var det hela 8 spelare i fotboll och volleyboll som inte fick åka på grund av för dåliga betyg.

I och med det fick Gustav chansen att åka med till Kenya. Han är naturligtvis mycket stolt och lycklig för det. De kommer att bo två och två i familjer till studenter som representerar ISK. Turneringen pågår till på lördag. Förutom alla tuffa matcher kommer det naturligtvis finnas många tillfällen till sociala aktiviteter. Bl a vet jag att de kommer att ha BBQ och disco för alla spelare. Säkert ett tillfälle att knyta många nya kontakter.


Vi önskar alla spelare och ledare


Lycka till!

2 kommentarer:

Mormor sa...

Heja Gustav!
Mycket bra gjort att få komma med i laget efter den tuffa utgallringen, det lönar sej att vara duktig i skolan.
Hoppas att du får trevliga dagar tillsammans med laget.
Vi hejar på dej
Kram från Mormor o Morfar

sussi sa...

HEJ ! Självklart så hejar hela vår familj på Gustav och han kompisar oxå.Det blir en trevlig upplevelse för dom kan jag tro.
LYCKA TILL !!!!!
Moster Sussi & co.