torsdag 19 november 2009

Korruptionsranking

Ja så har då den globala korruptions ranking ristan, Global Corruption Perception Index (CPI) publicerats, och vad ser vi då?! Tanzania har ramlat ned 24 placeringar sedan förra året. De går från placering 102 till 126 på bara ett år. Är det inte förfärligt hemskt!!!



Av totalt 185 länder så är Tanzania, tillsammans med många grannländer i Afrika, bland de mest korrupta länderna i världen. Sist på listan ligger Somalia, Afghanistan, Irak och Sudan. De minst korrupta länderna i världen är Nya Zeeland, Danmark, Singapore och Sverige.



Det här är förstås ett stort misslyckande för den Tanzaniska regeringen. Nästa år är det val i Tanzania. Jag hoppas då folket uttrycker sitt missnöje och visar att man inte kan acceptera en regering som inte kan skapa rättvisa och demokrati i landet. Vi som bor i Tanzania känner av korruptionen hela tiden. Att vara företagsledare i Tanzania med västerländska värderingsperspektiv är inte lätt. Men vi måste fortsätta att vara starka och inte acceptera korruption.



Vem har sagt att det ska vara lätt?!

Inga kommentarer: