tisdag 23 september 2008

Hej







Ja då var vi hemma igen. Efter ett roligt äventyr i Sydafrika. Först Sun City i två dagar tillsammans med en jobbarkompis till Claes och hans familj. Ett helt otroligt ställe. Det kändes nästan som vi kommit till ett sagoland. Där fanns stora palats, kasinon, konstgjorda sjöar, golfbana och ett helt fantastiskt vattenland. Underhållning på hög nivå för alla åldrar!





På söndag eftermiddag åkte vi tillbaka till Johannesburg där vi spenderade två nätter. De delar av Johannesburg vi såg var väldigt fina. Det vill säga de bostadsområden och shopping-malls vi besökte. Det kändes nästan som att komma till Europa i vissa avseenden. Förutom kåkstäderna som ligger uppe på kullarna runt staden naturligtvis. Vi körde förbi en kåkstad som tydligen är helt ok att besöka...dagtid. Men det finns delar av vissa kåkstäder som polisen inte ens kör in i. Sammanfattningsvis kan vi säga att det kändes som om vi skulle kunna bo där utan några som helst problem.
Just nu är det vår i Sydafrika och det var lite kyligt om kvällar och nätter. På morgonen när vi skulle flyga hem kom det rök ur munnen när vi andades. Det kändes väldigt ovant och väldigt kallt. Tänk vad kroppen vänjer sig vid värmen. Väl hemma i Tanzania så var bastuvärmen tillbaka. Nu går det mot sommar och det blir varmare och varmare samtidigt som luftfuktigheten ökar.


Nästa veckas utflykt går till Morogoro där vi ska ut och vandra i bergen tillsammans med familjen Walter. Det ser vi fram emot. Men först en helg hemma i Dar es Salaam under en varm sol!













2 kommentarer:

sussi sa...

Hej familjen Nyqvist !
vilket "glidar-liv" det låter som ni har. Medans temperaturen blir hetar och hetare för er så märks det att hösten är här hos oss(även om det har varit varmt här de senaste dagarna)höstfärger i naturen och massor med svamp i skogen.nej nu tjongade det till i datorn att Lotta var inloggad och det föredrar jag hellre än att kommunisera på detta viset tjing tjong från Sussi

Matilda sa...

Hej på er!
Vad skönt ni har det! Själva väntar vi bara på våren (bara 7 månader kvar...) när vi får åka i våran nya båt!
Förresten, Christian undrar om ni behöver domare till matcherna?!? Han ställer gärna upp!
Massor av kramar från fam Svärdling JR