lördag 13 september 2008

Jumapili (Söndag)



Habari za jioni!


Oj vad en helg går fort när man har roligt! Vi har haft en skön och avkopplande helg! I går förmiddag klippte sig alla killarna i familjen. Och de blev väldigt snygga måste jag säga. Vi var lite oroliga att vi inte skulle hitta en bra frisör här nere. För det värsta som skulle kunna hända var ju att Gustav och Filip inte skulle bli nöjda. Då hade vi nämligen fått vänta länge till nästa gång.... Men Brian som klippte dem fick godkänt. (Dessvärre ingen bild på resultatet den här gången. Ni förstår säkert varför. Japaner, Japaner, Japaner...)




Efter klippningen bar det iväg till Claras dansskola. Hon dansar för en engelsk tjej som heter Fanilla och som ger klasser hemma på sin altan på lördagmornar. Det är ca 10 tjejer och två killar som dansar till Britney Spears låtar. På bilden ser ni Annie (vänster) och Tess (höger) tillsammans med Clara. Vi hämtade upp dem efter dansen och då var de så här glada. Innan jul kommer de ha en uppvisning som vi alla ser fram emot.






Eftermiddagen avslutades på båtklubben med ett dopp i havet och därefter en avsvalkande dricka. För tillfället pågår en stor tävling med Hobie Cats båtar utanför båtklubben och många medlemmar är med och seglar. Våra grannar har två jollar så på torsdag ska jag få följa med ut på en segeltur. Det ska bli jättekul. När man bor så här vid havet så är det kul att prova på alla olika vattensporter. Får se om vi köper en jolle eller windsurfing bräda framöver.




På lördag kvällen var jag på tjejträff hos Chris som hade bjudit hem 8 tjejer på filmkväll. Det visades "Sex and the City" tillsammans med vin, ost och annat tilltugg. Vi hade himla trevligt och roligt. Claes och barnen och de andra fäderna hade pizzakväll ute på Sea Cliff.


Idag har det regnat och blåst lite så våra planer ändrades. Vi hade tänkt att åka ut på en Ö och bada men vände om då vi såg de höga vågorna ute på havet. På vägen hem såg vi den här lastbilen. Vet inte om det syns på bilden men det var den värsta lastbilen vi någonsin sett. Det ser ut som bilen går på tvären. Passgång skulle man kunna likna det vid. Att bilen över huvud taget hängde ihop var för oss ett under. Jag kan tillägga att det inte var en Scania!



Måste nog sluta här för den här gången. Det börjar bli mattid och det kurrar i magen.



Sköt om er allihopa!


Ps Jag höll på att glömma berätta om vårt första möte med trafikpolisen idag. Vi hade haft en liten uppgörelse hemma med en av barnen innan vi skulle iväg på vår utflykt. Därför var vi inte helt organiserade när vi gav oss av. Efter ca 500 meter inser Claes att han glömt sin inhalator hemma. Jäklar också! Vi gjorde en "ful" U-sväng vid nästa kosning. Och vem stod där, om inte fröken Polis. - Habari za asubuhi, säger polisen. This was violation against the rules..... You have to come with me to the policestation and pay 40.000 Ths. Efter en kort men vänlig argumentation så tittar hon på oss och säger. - You tell me what to do? Med andra ord, det finns två prislistor..... Den lite billigare kostade bara 20.000 Ths. Ds

4 kommentarer:

sussi sa...

Åh vad ni har det underbart med all värme, här har hösten kommit känns det som. Det måste kännas kul när alla vardagsbestyr funkar.. ( och tänk bara vad bra att frissan funkade för två stycken ungdomar som gärna står framför spegeln ett tag med vax och dyl.)Jag nämner inga namn....
Kul är oxå att du syrran träffar tjejer som du kan fnittra med , jag är säker på att det fnittrades en hel del med sex and the city filmen och vin till.Här hemma är det som vanligt ungarna är ute och leker ,Agnes och Louise leker med sina "häst"cyklar att dom fodrar och galopperar med dom , Oskar lirar boll med killar på gatan och Jakob är ute och går med en okänd stjärn.Nu ska vi till Amigo due och hämta våran söndagmiddag som består av pizza och sallad. gott va? pussar och kramar från Sussi

Mormor sa...

Hej!
vad glada vi blir när vi läser om hur bra ni har det, kul med alla nya vänner o kompisar. Låter ganska avlägset för oss med ett dopp i havet. Vad söta tjejjorna är på bilden. Ser fram mot när "Japanen" får ta en bid på fina nyklippta killar.
Kramar

Yasinta Ngonyani sa...

pole sana. hii ndio Afrika Tanzania. jumapili njema

Löfet sa...

Hej!

Har ni vänstertrafik eller är lastbilen helt ute och cyklar??

Löfet