lördag 7 februari 2009

Dar es Salaam Yacht Club - DYC



I torsdags kväll var det som vanligt Pizzakväll på Yacht Clubben. Det är alltid massor av folk och trängsel framför pizzaugnen och barkön. Varje gång verkar de ocskå ändra beställningsrutinerna så det är alltid kaos. Men gott är det med en pizza ibland. Och sällskapet är alltid trevligt. I torsdags var det 4 familjer (Claes var inte med då han var på resa i Nairobi) som träffades plus kompisar till barnen och diverse andra gäster. De vuxna har det trevligt vid borden och barnen leker på stranden. Ungdomarna vet man inte riktigt var de har för sig.

Yacht Clubben är i många hänseenden en gammal "engelsk" klubb där vissa övervintrat, sittande vid baren med en öl i handen. Quarterdeck, där inga barn under 17 år är välkomna, känns också lite mossig och för oss nordbor väldigt svårt att förstå. Men i vissa perspektiv är det faktiskt en ganska trevlig "institution". Nästan som en ungdomsgård för både vuxna och barn. Fredagar är det Happy Houre på clubben och då är det väldigt många där. Man tar en öl eller drink efter "jobbet", snackar runt med alla man känner och kanske sedan gör sällskap ut på restaurang. För de som vill är det även disco på Quarterdeck fram på kvällen. Ungdomsgränsen hävs tillfälligtvis men då på en begränsad del av ytan. Ny och välkommen regel som infördes från och med i går.

Förutom det sociala umgänget så pågår det naturligtvis en massa aktiviteter under ledning av engagerade medlemmar i de olika sektionerna. Det är dykning, fiske, segling i diverse klasser såsom Laser, Hobie Cat, Optimistjollar osv. Många race för de som gillar kappsegling av olika slag.

Jag tror att DYC fyller sin funktion på många sätt men det finns mycket man skulle vilja ändra på. Vill man bidra till förändring bör man gå med i styrelsen (vilken skulle behöva en uppryckning). Eller så får man väl fortsätta klaga......

Inga kommentarer: