torsdag 5 februari 2009

Gästblogg


(Bilden är publicerad av redaktionen. Båttur till Bongoyo en av de första dagarna efter att familjen Guditz anlänt till Tanzania)

Gästinlägg från The Guditz family …
Vi passa på att göra ett litet inlägg på Nyqvist blogg innan det blir för sent, väl hemma ramlar man in i sitt vardagsliv och tiden bara springer iväg.
Nu har vi varit hemma en månad precis och solbrännan har väl i princip runnit av …

Vilken otroligt härlig och fantastisk resa och upplevelse vi har haft! Det var sååå kul att träffas och umgås med Nyqvistarna i deras nya land och får ta del av deras nya liv!

Om inte familjen Nyqvist hade flyttat till Tanzania och Dar Es Salaam, och dessutom varit så otroligt välkomnande och gästfria så hade vi inte tänkt på att åka dit, i alla fall inte nu.
Vi är så glada för att vi faktiskt bokade resan och inte bara pratade om det. Dessutom är Du Lotta, med sina tidigare erfarenheter från resebranschen en fantastiskt hjälpsam och duktig researrangör! Vi har fått prova på alla delar av det afrikanska livet; vi har bott som kungar hos er, badat oavbrutet i er pool och blivit guidade i Dar Es Salaam med omnejd, inte att förglömma Gin & Tonic på The Yacht club!

Vi följde era Safarirekommendationer och åkte till Mikumi National park, vilket var en perfekt safari för hela familjen. Längre fram när barnen blir äldre och vi alla uppskattar alla delar i safarilivet (inkl. uppgång i ottan, avkoppling och vila mellan turerna, i säng tidigt..) då får det bli Serengeti och norra Tanzania. Vi har hundratals fina bilder med oss hem på elefanter, apor, lejon, flodhästar, giraffer, zebror, gnuer, bufflar etc etc … icke att förglömma alla olika slags antiloper (Impalas, …). Tänk att man åker ända till Tanzania för att ta en massa bilder på antiloper, men skrikande jagar bort deras släktingar rådjuren hemma i trädgården..
Bilresan till och från Mikumi var näst intill lika intressant (åtminstone för oss vuxna) då det var en resa genom ”det riktiga Afrika”. Att undertecknad trodde att man kunde hitta ficklampsbatterier på en bensinmack blev resans skämt.. vi var glada att vi lyckades tanka bensin då det enda de hade på flera mackar var diesel.

När Nyqvistarna pratar om sina ”African days” så har vi en ökad insikt i innebörden av den; vattenransonering mitt i schamponering, elen av, inga varor i affären…
Som Lotta uttrycker saken; hittar du något som du vill ha, vänta inte utan köp det direkt, nästa dag är det slut.

Även Zanzibar var helt fantastiskt, även om vi inledningsvis fick uppleva tuffa erfarenheter med Calle som fick hög feber, sjukhusbesök i Stone Town med malariatest etc (trots malaria profylax). Calle blev frisk och vi hade en fantastisk vecka på Flame Tree Cottage. Helt perfekt att familjen Nyqvist också bestämde sig för att fira jul där!

Ett sista stopp hos Nyqvist residens innan det bar av hem till nordliga trakter. Det kändes mycket bra att Nyqvistarna åkte före till Sverige och åtminstone tog ett litet stopp och bodde i vårt hus. Till sommaren har vi inrett flera sovrum så att vi kan återgälda er fantastiska gästfrihet! Välkomna närhelst ni vill.

Resan var fantastisk när vi var där men på sätt och vis blir reseupplevelserna bara bättre och bättre… Calle har t.ex haft en mycket fin bildvisning i skolan. Andra resenärer glömmer uppstigningar i ottan och minns alla lejonen en meter från bilen, eller..
Glömmer om man vid något tillfälle har råkat fälla en kommentar att det hade varit skönare med en bekväm charter ....

Väl hemma och när omgivningen imponeras av Tanzania och frågar om Zanzibar verkligen var den där fantastiska paradisön med de vitaste stränderna och det blåaste vattnet så nickar man jakande…

2 kommentarer:

Mormor sa...

Hej!
Vilka fantastiskt fina ord från fam.Guditz, man riktigt känner hur underbart dom haft hos er, vi vet ju hur väl omhändertagande ni är, vi ser verkligen fram mot vår resa.
28 dagar kvar!!!!!!!!!!
kramar till er alla

The truthteller sa...

snygg hatt Cilla!!!