måndag 16 februari 2009

Skolrekord

 
Posted by Picasa


Läste just i skolans informationstidning att Clara satt nytt skolrekord i sin åldersklass, i distansen 25 meter bröstsim. Grattis Clara!

På bilden ser ni Clara och Sonia i paraden in till simtävlingen som gick av stapeln den 9 februari på DIA (Dar es Salaam International Academy) Det var fyra skolor; IST, DIA, Franska Skolan och HOPAC som gjorde upp om medaljerna. Det är alltid lite nervöst innan tävling tycker Clara, men när den väl sätter igång är det hur kul som helst. Senast ställde Clara upp i alla fyra simsätt.

Eftersom simning är kul har Clara även börjat i Dar es Salaam Swim Club (DSC). Förutom simningen i skolan har de träning två gånger i veckan. Som chaufför till och från träningarna kan tilläggas att det är betydligt behagligare att sitta utomhus och titta än i en varm simhall. Även om värmen är påtaglig även här, slipper man i alla fall klorlukten och den hemska känslan av svettig lamulls tröja vintertid. Tänk att man alltid tog på sig fel tröja den dagen man skulle till simhallen. Kanske inte världens största bekymmer men någonting som jag med fasa förknippar med svensk simhall.

2 kommentarer:

Mormor sa...

Grattis Clara!
Vi är imponerade, fortsätter du så här blir det nog OS så småningom.
Kramar från oss

sussi sa...

Nej men vad är det jag hör..........
GRATTIS VÅRAN LILLA DELFIN !!!!
Du är ju helt fantastisk på att simma det såg vi på filmen som China och Björn hade tagit på dej. Jag tror oxå att du kommer till ett sommar-OS om några år,du kommer nog att bli en ny Therese Ahlshammar och ta hennes gamla världsrekord , hur lätt som helst
Simma lugnt..... Clara du kan väl be mamma att sjunga Hej uggla tjena mors... för dej så ska du få höra en rolig låt där dom till slut säjer simma lúgnt och blinkar med ögonen . Den sjöng vi många gånger när vi var små för Mormor Astrid och Morfar Knutte
sköt om er Moster Sussi