fredag 27 mars 2009

Fredag kväll


En helt vanlig fredag. Barnen har kommit hem från skolan och pustar ut efter en intensiv vecka. Mycket läxor, som vanligt. Många aktiviteter, som vanligt. Fredagstrött, som vanligt. Ja det är precis som alla andra fredagar. Var än man bor på detta jordklot.


I morgon väntar en utflykt till Bagamoyo. Vi ska åka dit med en kompis till Gustav och hans föräldrar. Killarna ska åka motorcykel och vi andra förhoppningsvis lite kulturella. Bagamoyo ligger längst kusten och var den hamnstad som på 1800-talet skickade slavar från öst Afrika till Zanzibar för försäljning. Jag hoppas vi kan göra en guidad tur runt i den lilla staden.


Veckan har annars dominerats av Claras aktiviteter. I onsdags var det den stora Maasai Dagen. Ett projekt som gått under namnet "Maasai and I". Barnen har lärt sig mycket om Maasai kulturen. Hur Maasaierna lever, bygger sina hus, väver sina beklädnader, om Libon deras medicinman och mycket mycket mer. Alla föräldrar var inbjudna till en utställning i klassrummet där vi fick ta del av allt arbete som pågått i klassen under de senaste månaderna. Otroligt spännande och lärorikt. Klassrummet var förvandlat till en "mäss-sal" där vi bl a fick pröva på att måla sköldar, spela Maasaiernas brädspel och bygga hus av lera.


I morse var det storsamling i Claras skola. Temat var musik i största allmänhet. Innan showen kunde börja läste Dr Susan Peacock, Rektor för Elementary School, en dikt som inledning. En dikt som uppmanade alla barnen att delta i den stora globala energispar kampanjen i morgon. Barnen uppmanades att säga till sina föräldrar att stänga av elektriciteten under en timme med start 20.30. Showen började och Clara dansade Ngoma dance. Andra barn sjöng eller spelade instrument. Det är ofta storsamling i Claras skola. Mycket trevligt och samtidigt lärorikt. Alla barnen får möjlighet att vid något tillfälle beträda den stora scenen och göra ett framträdande för övriga på skolan. Individuellt eller i grupp. Deras scenvana utvecklas och även deras självsäkerhet.
Nu börjar timmen bli sen och vi alla ska krypa i säng.
Lala salama!

2 kommentarer:

sussi sa...

Hej på er !
ja ni fredagskvällarna kan se ut på många olika sätt, våran har just gått in i ett lugnt läge efter att det har varit 11 stycken helt galna 8, 9 och 10 åriga tjejer här på pyjamas party med karaoke sång och discodans. phuuuu nu e vi slitna men kul var det. Agnes är supernöjd och det var alla glada tjejer oxå. Nu kollar vi på finalen i Lets dance och hejar på Magnus - världens starkaste man , sen väntar sängen , imorgon så sak vi upp tidigt och sjunga för Agnes sen så ska ungarna till husbybadet med Anders och jag och Lollo ska på trädgårdsmässan i Älvsjö , det ska bli kul..... nej nu ska jag umgås med gubbe och ungar . Vi hörs en annan gång ! förresten vad snygg Clara var i den lila dräkten
puss och kram från Oss i Viksjö på andra sidan klotet
ps. vi ska oxå självklart släcka ner vid 20.30 tiden i morgon och sen så ska vi ställa om våra klockor en timme framåt så då är tidsskillnaden bara 1timme

Mormor sa...

Jambo!
Vad kul det är att följa er på bloggen särskilt nu när vi vet hur det ser ut hos er. Tråkigt att vi inte hann få vara med på Claras Maasaidag i skolan, förstår att det var jättefint. Vilka fina kläder ni har på er din kompis och du Clara.
Vi längtar redan tillbaka dill er.
kram till hela familjen