onsdag 18 mars 2009

Student led conference


 
Posted by Picasa


Varje år leder alla elever på IST Elementary School en konferens för föräldrar. Syftet med konferensen är att ge föräldrarna inblick i skolarbetet, pedagogiken och vad eleven arbetat med under året. Igår var det en sådan konferens.

Det var med stor förväntan vi åkte dit, Clara, jag, mormor Siv och morfar Stikkan. När vi kom dit blev vi tillsagda av Clara att sitta ner vid ett av borden i hennes klassrum. Sedan gav hon oss kopior av matteuppgifter som vi skulle göra, på tid. Oj, vissa uppgifter var lite svåra att förstå. Efter 10 minuter ringde klockan och det var dags att gå till nästa station. Där fick vi möjlighet att titta i Claras Portfolio. En mapp där hon samlat olika arbeten under året. Vi fick lyssna på spännande berättelser som hon skrivit själv. Ytterligare 10 minuter gick och klockan ringde till den näst sista stationen. Nu blev vi förevisade hennes "How to book". I den har hon skrivit och berättat om hur man gör när man ska lära sig att simma. Eftersom Clara tycker om att skriva och är väldigt snabb är hon nu på bok nummer två. Den handlar om gymnastik.

Vid den sista stationen träffade vi Ms Kate, Claras lärare. Hon gav Clara väldigt fina omdömen och det är fantastiskt vad snabbt Clara lärt sig ett nytt språk. Men också att skapa nya kompisar i en helt ny skola i ett främmande land.

Efter besöket i klassrummet tittade vi runt på skolan. Mormor och morfar blev imponerade av skolan. Tänk att ha egen pool i skolan!

Mina egna reflektioner är att det är lättare än man tror. Jag tror att det ofta är vi vuxna som sätter hinder i vägen för att bryta upp invanda mönster och lämna tryggheten vi är vana vid. Nu kanske det har gått förvånansvärt bra. Alla barnen har aklimatiserat sig bra och skaffat sig nya kompisar. Språkutvecklingen är fantastisk. Att gå i en internationell skola ger också många andra kunskaper som till exempel att få inblick i andra länders kulturer. Just nu studerar barnen i grade 2 Masaikulturen. Vi andra som inte går i skolan får också lära oss massor genom Clara.

Good Bye!

1 kommentar:

sussi sa...

HEJ ALLIHOPA !
Hälsa till Clara att vi är mycket imponerade av hennes skolinsatser, hon är ju jätteduktig, tänka att på ett halvt år lära sig ett annat språk så bra som hon. Vi hörde ju redan i nyårshelgen att det fanns många engelska ord i hennes mun. Här hemma håller Oskar på att genomföra dom nationella proven i matte och svenska som alla i år 3 gör under några veckor, det är lite pirrigt tycker han , och Agnes hon övar på sin svenska läxa flitigt och surar lite över matten men efter "suret" så går det bra.
Vad roligt för mormor och morfar att få följa med till skolan och se vad som görs där under dagarna, hoppas att miss Kate passade på att lära morfar lite engelska..... eller så kanske han redan kan allt efter konversationer med killarna som jobbar i huset som ni bor i . Äsch han klarar sej säkert alldeles utmärkt med kroppsspråket , och om jag känner honom rätt så har säkert blandat in svenska redan. Eller ??
Hoppas att Gurra kryar på sej fort, han får väl köra med folket nu när ni är så många i huset, tea med halstabletter och en tidning kan ju aldrig skada
Nej ni nu är det pannkake-stekning som står på mitt schema.... och sen så tror jag att det blir tvätthängning innan rasten tar vid.
1000 pussar och 1000 kramar till er på "Hailisilassi road" från oss på "Lemon road"
Tjing från Sussi ,Oskar och Agnes