måndag 23 mars 2009

Sivan och Stikkan Gästbloggar



Var ska vi börja

Efter en lång väntan och en massa förberedelser landade vi äntligen i Dar es Salaam där Lotta, Claes och Clara mötte oss, värmen slog emot oss, och det var en härlig känsla att äntligen vara här.

Vi fick se hur fint de bodde. Trädgården, den berömda ”Bandan” där de flesta av måltiderna intas. Poolen med det badkarsvarma vattnet. Och solen!!! Oj vad varmt det har varit.

Varje morgon har vi börjat med ett dopp i poolen, redan vid 07.30 tiden. Det är inte alltid vi är så morgonpigga men i Tanzania går man och lägger sig tidigt. Därför har vi också vaknat tidigare än vi brukar. Efter morgondoppet har vi ätit frukost under Bandan. Alltid med en stor tallrik färsk frukt, vattenmelon, ananas, bananer, mango och papaya.

Under vår tid här har vi även sett och gjort väldig mycket. Vår jätteduktiga reseledare och fixare Lotta har tagit hand om oss. Vår första utflykt gick till Zanzibar. Ön där stränderna är vitare än snö, vattnet blåare än himlen och värmen hetare än någonsin. Landet där inga bekymmer finns, Hakuna Matata.
Till Zanzibar åkte vi hela patrasket, dvs Stikkan och jag, hela familjen Nyqvist, Rasmus, Lina och Tilda, Ulla och barnen. Vi hade några fantastiska dagar tillsammans. Ni har förmodligen redan läst om vårt äventyr så vi får berätta mer när vi kommer hem.

Efter ytterligare några dagar i Dar bar det av till Mikumi National Park. Med på resan var även Lina och Tilda. Lotta var vår chaufför och reseledare även denna gång. Vi bodde på en härlig Lodge och gjorde dagsutflykter i parken där vi såg massor av fina djur på väldigt nära håll. Även Stikkan kunde se djuren och vi alla hade en härlig upplevelse. Ja ni har väl även läst om detta äventyr på bloggen får vi hoppas. Vi kommer att visa fina bilder när vi kommer hem. Tilda, vår mästerfotograf, har lovat att skicka oss kopior på alla djuren.

Den sista veckan har gått i Shoppingens tecken. Men vi har även hunnit med en tur till Bongoyo. En riktig paradis Ö. Vi hade hört så mycket om den goda och färska fisken man skulle äta på Bongoyo. Lite snopna blev vi när den hela krabban uppenbarade sig på tallriken tillsammans med lite pommes frittes. Var det verkligen det här vi hade beställt?! Gott men annorlunda kan man säga.

Förutom bad och shopping har vi hunnit se mycket av Tanzanias landsbygd. Vi har sett hur man bor och lever i Tanzania. Många är fattiga och bor i enkla lerhyddor. När vi åkte till Mikumi gick vägen över bördiga landskap och fina bergskedjor. Det har verkligen varit intressant att få se.

Vi har också större förståelse för Lotta och Claes ”African moments”, eller som de säger – ”Välkommen till Afrika!. Kulturkrockarna är väldigt uppenbara ibland. Stikkan har planer på att bli kommunalråd här i Dar när tillfälle ges. Första insatsen blir att bygga bättre vägar. Sedan behöver servicenivån på restaurangerna höjas. Är det verkligen nödvändigt att det ska ta mer än en timme innan maten serveras…?!

Vi har många fina minnen med oss hem i bagaget. Det har varit fantastiska dagar. Hela familjen Nyqvist har tagit hand om oss på bästa sätt. Vi har verkligen känt oss omhändertagna. Lotta har farit som en skottspole för att göra det bästa för oss. Nu är det inte långt kvar till vi åker och det är med blandade känslor vi lämnar Tanzania och familjen Nyqvist. Vi hade gärna kunnat stanna några dagar till. Men vi längtar naturligtvis efter övriga familjen där hemma i Sverige.

Jambo!

3 kommentarer:

Peter sa...

Hej

Bra skrivet.

Här är det långkalsonger som gäller. Ni får stoppa lite värme i fickorna. Vi syns
Mvh Peter

Maggan sa...

Hej, Jag blir rörd när jag läser detta, det går nog inte att tänka sig vad ni har upplevt. Möter er på Arland.
Raymond är i Åre med William 17 gr kallt, men solen skiner, även där långkalsonger på.
Kramar från Maggan
Kul att se er igen

sussi sa...

Hej !
Jag e på jobbet men var så nyfiken om det hade kommit in en gästblog så jag var tvungen att lämna mina arbetskamrater för att läsa vad mamma har skrivit. Det var väldigt trevligt skrivet tycker jag. .Ja vi ser framemot att höra om alla äventyr som ni har varit med om och självklart så vill vi se alla foton som ni har tagit. Men nu e det bara ca. 22 timmar kvar innan ni landar i vårt kalla land ( precis som "gubben" skrev)Usch nu var jag taskig som upplyste om detta faktum att tiden börjar närma sitt slut i " Dar " Ja ja det är verkligheten.....Vill bara önska en trevlig resa hem och samtidigt hälsa till familjen Nyqvist att vi förmodligen bokar in oss 2 veckor i februari 2010 om det går bra
Puss och kram till alla från den hårt arbetande kvinnan Sussi