tisdag 17 mars 2009

Safari i Mikumi National Park




 
Posted by Picasa



Så var vi hemma igen efter några fantastiska dagar i Mikumi. Vi har sett alla djur som fanns på vår önskelista, och några till.

Vi, dvs Lotta, Sivan, Stikkan, Lina och Tilda, lämnade Dar es Salaam i söndags morse kl 08.30. (De andra fick stanna hemma. Pole sana. De hade ju jobb och skola att tänka på) Efter ca 4 1/2 timmes bilkörning kom vi fram till Mikumi Wildlife Camp där god lunch väntade. Efter en liten vila bar det ut på den första rundan i parken. Vår guide under vistelsen hette Mr Salom och var en ung Tanzan med lite konstig engelsk brytning. Det var inte alltid vi förstod vad han sa, men han skrattade sött.

Under vår första runda dominerade elefanterna. Oj vad många söta små och stora elefanter vi såg. Naturligtvis såg vi även andra djur som till exempel apor, hjortar, flodhästar, krokodiler och zebror. På kvällen när mörkret lagt sig kom även småkrypen fram. USCH!!!

Dag två, på morgonen, dominerade bufflarna, zebrorna och hjortarna. Till sist såg vi även två vackra lejon honor. Inte ett dugg rädda för vår bil. Vi lyckades köra förbi dem endast en halv meter ifrån. Queens of the Jungel!! Men var fanns lejon hanen? Vi lyckades aldrig se honom.

Efter frukost, vila och lunch bar det så ut på den tredje och sista rundan. Nu längtade vi efter att få se girafferna, på kiswahili kallad Twiga. Och så kom de då äntligen fram. Stora, mäktiga och fantastiskt söta.

Efter en andra titt hos flodhästarna skulle vi ta en sista sväng i parken innan vi var tvungna att åka tillbaka till lodgen. Då hände det som är varje schaufförs stora rädsla. Att köra fast i leran ute på savannen. Vår räddning blev en safaribil med Schweizare. Riktiga Hulkar klev ur bilen och räddade oss från att sova i leran hela natten.

Med många fantastiska minnen återvände vi till Dar es Salaam efter frukost i morse. Tack till Lina och Tilda som lyckades charma poliserna som stoppade vår bil efter vägen. En ren rutinkontroll men ändå. Vet inte vad jag hade gjort utan dem i baksätet.

Nu ligger tjejerna och bättrar på den sista solbrännan innan hemfärd senare i kväll.

Välkommen åter!

3 kommentarer:

sussi sa...

ÅÅÅÅHHHHHHHHHHHHH!
Nu blev vi allt en aning avundssjuka eller ok vi erkänner...........vi blev asavunssjuka både Oskar ,Agnes och Jag. Vi måste nog spara ihop lite kosing så att vi kan komma till er i februari 2010 i allafall. Vilken tur ni måste ha haft som fick se alla djur som ni önskade. Jag själv vill självklart se lejon eftersom vi har två egna kattdjur i våran flock men sen så är det ju dom häftiga girafferna med världens vackraste ögon och ögon fransar som jag vill se. Tänk den som hade såna vackra ögon..... och blinka med. Ja ni tänk vad mycket ni får vara med om. Lyckostar. Här hemma är det faktiskt på väg att våras lite grann , solen värmer , snön smälter , galonisar är ett måste på jobbet, solen sticker i våra vintertrötta ögon och alla ungar är skitiga upp till tänderna, Oskar börjar med utomhusträning nere på konstgräset idag, fräknarna har börjat att komma på bleka kinder,fönstrena behöver tvättas, bilen behöver saneras av allt modd och vägsalt....ja den listan kan bli mycket längre. Och jag fick cykla hem med solen lysandes rakt in i ögonen - Underbart. Hoppas att ni förstår att ni ska njuta av livet på andra sidan, det är väl en vecka kvar av mammas och pappas vistelse, bada mycket , här hemma är det långt kvar till badsäsongen om man säjer så.
Nu är det slut för denna gång, Puss och kram från Eran dotter och syster och moster och svägerska och självklart även från barnbarn och systerbarn och kusiner
GLÖM INTE BORT ATT VI ÄLSKAR ER OCH TÄNKER PÅ ER MYCKET

sussi sa...

Oskar tycker att Morfar har skaffat en snygg hatt

Maggan sa...

Hej på er.
Det finns nog bara ett ord för inlägget UNDERBART. Håller med Sussi i allt hon har sagt, men Stikkan du har väl inte hatten på dig när vi hämtar wer på Arlanda.
Ha nu en skön vecka och NJUT av tillvaron, snart är ni tillbaka i verkligheten.
Ps har nu skrivit 2 inlägg vet ej om båda kommer att synas.
Många kramar till er alla från Raymond och maggan