fredag 8 augusti 2008

Fredag förmiddag


Karibo tena!

Det betyder Välkommen tillbaka. Jättekul att så många läser bloggen. Vi har fått lite frågor om hur det ser ut inne i huset, hur människorna är osv. Tänkte återkomma med interiörbilder när vi fått våra prylar från Sverige. Vi väntar som sagt på dem och hoppas att de kommer nästa vecka.



Igår var det information och rundvandring på barnens skolor. Så här långt verkar allt jättebra. (Apple datorer över allt. Gustavs kommentar efter besöket) De flesta lärare är amerikaner med många års erfarenhet både från IST (International School of Tangyanika) men även andra länder. Totalt går det nu drygt 1 000 barn i de båda skolorna som tillsammans representerar över 50 nationer. Allt verkar mycket professionellt


Jag har tidigare skrivit om mina erfarenheter från att köra bil i vänster trafik. Tror att det är ytterligare en dimension som ska läggas till. Och det är hur Tanzanier kör bil. Ingenting är omöjligt. Med det menar jag; om det är en avspärrning på vägen så betyder det inte att man inte får passera. Det betyder att man hittar ett sätt att komma runt avspärrningen, ut i diket och upp på vägen igen. I övrigt är trafiken mycket hektisk. Många kör som galningar och det är folk och cyklister över allt. Ni kan förstå att det i princip är omöjligt att se dem när det är mörkt ute. Så det gäller att vara på sin vakt.


Våra erfarenheter så här långt av folket i Tanzania är att de är väldigt vänliga. På dagtid är det ingen fara att röra sig fritt. Men det är klart att man bör vara uppmärksam när mörkret lägger sig.
Många kvinnor bär sina barn i ett skynke på ryggen samtidigt som de bär frukt och grönsaker på huvudet. Det är verkligen Afrika. Fortfarande är allt spännande och bara ibland frustrerande.

Sköt om er alla!

Kramar
Nyqvist

Ps Nästa lördag är jag ägare av en begagnad Kia Sportage. Det ska bli skönt med en egen bíl. Ds

5 kommentarer:

Mormor sa...

Jambo hela familjen!
Vilken fin bild på Er, synd bara att fotografen inte kunde vara med.
Kram från husvagnen på "Storsved"

sussi sa...

Hej hela familjen! hoppas att allt är bra med er.Vi mår utmärkt. det är dom sista dagarna på semestern så livet känns lite jobbigt men så fort man kommer dit så funkar det. Jag ser oxå fram emot att se fler bilder som dom flesta, man vill ju ha en helhetsbild av erat afrika. Hoppas att det löser sig med möblerna , annars är det väl bara att ta fram den stora stora plånboken och vifta har jag hört av Peter puss och kram från moster Sussi

fam larsson sa...

Hej familjen Nyqvist!
Nu är vi hemma i Urshult igen.Vädret var ej det bästa, lite synd när vi bodde så fint,men vi gjorde utflykter på dagarna och såg oss omkring.fiskade på kvällen och fick fina aborrar som vi åt till frukost...
Va fint ni bor!Ser ut som bilder ur en inredningstidning.Förstår att det tar tid att komma in i allt detta nya,köra bil verkar ej vara det lättaste...men du Lotta gillar ju utmaningar så de fixar du.
Ha de bra, Kram kusinen Eva-Lotta

Liselotte sa...

Hej Familjen Larsson
Tråkigt att ni hade så dåligt väder i Loftahammar. Ni får komma tillbaka en annan gång då vädret är bättre. Då är verkligen Elieberg ett paradis.
Ja det har sina utmaningar att komma till ett annat land och en ny kultur. Men som du säger, jag gillar det.

Sköt om er och hälsa till alla!
Kram Lotta

pernilla sa...

Hejpå er!
Hur blir det med kräftskiva??
Här har det regnat mest hela veckan och i morgon är det dax att gå tillbaka till jobbet.
Kommer att även där vara konstigt att du inte finns där Lotta :-(
Men samtidigt skönt att de vanliga rutinerna ska tillbaka...tjejerna sover halva dagarna och är vaken när man ska sova.
Den 18:e börjar de igen och då får vi se vilka de kommer med detta år.
Vad kul att så många kollar er blogg!!
Ha de!
Kram Pernilla