tisdag 12 augusti 2008

Mitt liv som hemmafru



Hej


Ja då har livet som hemmafru börjat på allvar. Barnen är i skolan för tredje dagen och jag sitter här ensam med min dator. Klockan har precis passerat 09.00. Fram till nu har jag hunnit med att skjutsa barnen till skolan och sedan varit ute och sprungit. Druckit en kopp kaffe och svarat på några mail. Tro det eller ej men det börjar bli lite långtråkigt! Jag förstår att många som läser bloggen drar lite på mungiporna och tänker -Vad var det jag sa! Men vad ska man hitta på när både städning, tvättning och trädgårdsarbete utförs av någon annan. Det enda som är kvar till mig är handling och matlagning. Jag känner mig som Hacke hackspett i Disneys jul. Ni kommer ihåg när hon pussar Hacke adjö och vinkar glatt med en näsduk. Precis så är det.




Fast ärligt talat så hade jag sett fram emot att få coola ner lite. Vara tillsammans med familjen och bara njuta av livet. Det tror jag också att jag snart kommer att göra. Det är just nu det känns lite ensamt. Jag ska försöka aktivera mig så att jag snabbt hittar vänner som jag kan snacka och göra roliga saker tillsammans med. Kanske ta en intensiv kurs i Kiswahili. (Eller SFI som vi skulle ha sagt i Sverige, dvs Kiswahili för invandrare) Det kan också finnas möjlighet för mig att få börja jobba deltid hos en leverantör till Scania. Det vore kanske perfekt. Att jobba fram till kl 12.30 och sedan ha hela eftermiddagen att ta hand om barnen, handla och fixa allt annat praktiskt.




Förresten, ta hand om barnen. Clara har börjat på fritids på Nordiska skolan. Där är hon fram till kl 16.00 på dagarna. Killarna kommer snart igång med sina eftermiddagsaktiviteter som fotboll, simning, klättring och vad nu allt det kommer att bli. Jag tror inte dom kommer att ha tid att underhålla sin gamla mamma.




Tänkte dela med mig av ett par sköna kommentarer från Clara. Redan på flygplatsen när vi landade och stod och väntade på bagaget frågade hon om vi också kommer att bli lika svarta som alla andra. Nu när vi ska flytta hit och bo här. Hon har också senare frågat om vi skulle skaffa flera barn, om dom skulle bli svarta eller vita. (Jag undrar vad som rör sig i hennes huvud)


I morse när vi var på väg till skolan och satt och lyssnade på radio sa hon - Jag trodde faktiskt inte dom hade radio i Tanzania. Jag frågade om det var något hon saknade. -Nej, dom har ju örhängen och allt annat. Och det är faktiskt sant. Det enda vi saknar är hårt bröd, smågodis och alla ekologiska och astma och allergitestade produkter.


Avslutningsvis vill jag säga att det är ganska enkelt att bo här. Solen går upp kl 06.30 och skiner sedan fram till 18.30, då den går ner. Det är alltid varmt och skönt. Just nu i alla fall. Snart blir det bara varmare och varmare. Inte undra på att alla för det mesta har ett leende på läpparna.
Ha en bra dag!




8 kommentarer:

pernilla sa...

Vännen min!!
Hemmafru Lotta Haha....
Snart har du massor att göra...
Jobba ett par timmar om dagen....nej avvaka. Försök nu hitta ett lugn å va hemma ett tag.
Du hinner jobba!!!
Kul läsning om Claras frågor, fick mig ett gott skratt här på morgonen.
Stor Kram

Lotta sa...

Hej i värmen vi har oxå sol men bara 18 i vattnet. Njut av friheten du hinner nog jobba men kan tro att du blir lite rastlös. Säger som Klara finns det namnsdagstårta i Afrika????
Kramar från Gränsö

Yasinta Ngonyani sa...

Lotta njut nu ocha jag tycker det inte så dum idee att läsa swahili du kommer att få vänner så till stul kommer du att säga nu är det bra det vet jag. Lycka till

Familjen Hindsjö sa...

Lycka till som "lyxhustru" (hi, hi)

Kram från morbror

Mormor sa...

Hej Lotta!
Vad fin du är i ditt kök och fina förkläde, du ser ut som en riktig humor.
Kram från Mamma o Pappa

fam larsson sa...

Jag är väl en av dem som har svårt att tänka mej dej som hemmafru, men på kortet såg det riktigt bra ut...
Tycker att du ska försöka plocka fram dina dolda talanger nu när du har lite mer tid...
Börja baka småkakor,brodera m.m.
Du ska väl inte börja jobba än, du
måste väl ge det här nya livet en
chans innan du börja känna efter hur rastlös du är...
Vilka härliga funderingar Clara har, vem vet det kanske är så...
Kramar från Eva-Lotta med familj

sussi sa...

SYRRAN SYRRAN SYRRAN !!!!!
Ta det lugnt, hitta en baden baden stol, skaffa en korsordstidning ( fast det kanske inte är det lättaste ), dag-dröm , gå ut med hunden på långpromenader ( men då måste man ha en oxå ) ja det finns mycket man kan göra för att tiden ska rulla på, jo jag kom på en grej till,,,, koka knäck då får ungarna godis som dom tycker om och lång tid tar det utan micro fast det kanske ni redan har en.
Sköt om det
love from your sister :)

Emma S sa...

Hej familjen!

Jag har ett hett tips till dig Lotta, leta upp en butik som säljer Desperate Housewives och sätt dig först och titta igenom alla avsnitt. Sen väljer du ut en karaktär från serien som du "vill bli" sen är det bara att sätta fart med alla sysslor som att sy spetskant på alla lakan, brodera in initialer på handdukarna osv.

Och så måste du shoppa hysteriskt mycket åt din familj, så du får tiden att gå. En liten fråga bara, hur är shoppingen där? Säljs bara afrikanska kläder som ser lite ut som "pyjamaser"?! ;) Ja, annars finns ju alltid nätet förstås!

Hoppas ni har det underbart nere i värmen. Hösten har allafall kommit till Sverige!

Stora kramar från Emma & Jonas