måndag 4 augusti 2008

Samma som i Sverige

God morgon,
Här om dagen så frågade Clara om veckodagarna i Tanzania är samma som i Sverige? Dvs har dom måndagar, tisdagar osv Och det kan jag bekräfta att dom har. Idag är det tisdag och Claes har gått till jobbet precis som vilken tisdag som helst i Sverige eller i Tanzania. Den enda skillnaden just nu, om jag läser väderrapporten rätt, är att det inte regnar i Tanzania. Annars är allt som "hemma".

Vi väntar fortfarande på vår kontainer med prylar från Sverige. Vi har blivit informerade om att den anlänt till Dar Es Salaam men ligger fortfarande i hamnen på att förtullas. Det ska bli skönt när vi får våra saker. Just nu känns det mer som att vi är på semester än att vi faktiskt bor här.
I väntan på att skolan ska börja är dagarna faktiskt lite långa. Barnen längtar efter kompisar, men roar sig ändå ganska bra med varandra. Många timmar har redan spenderats i poolen.

Idag ska jag och barnen till Yacth Clubben och bada. Vi har fått ett temporärt inträdeskort. Vi måste nämligen ha 2 personer som rekommendera oss som medlemmar innan vi kan få ett ordinarie medlemskap. På Yacth Clubben finns många andra Europeer och det är där man hittar sitt nätverk. Om jag förstått det hela rätt.
I alla fall ska det bli skönt att få bada i Indiska Oceanen. I går kväll när vi tog ett kvällsdopp var det ca 27 grader i vattnet. Inte så illa.

Hälsningar
Nyqvist

2 kommentarer:

China sa...

Hejsan
Ja, mycket är lika men ändå olika, gumman vad hon funderar!
Hoppas att ni får containern snart så ni får boa till det lite i ert nya hem. Ser fram emot att få se bilder av hur det ser ut inomhus också.
Jättekul att följa bloggen och se och läsa hur ni har det. Det krymper avståndet.
Här hos oss är det busväder med mycket regn och blåst. Efter det torra vädret har många träd börjat fälla löven, ser ut som oktober på marken. Hoppas i alla fall på lite båtåka i slutet av veckan innan det är dax för jobbet igen.
Kramar China och Björn

Mormor sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.