söndag 17 augusti 2008

Hur har helgen varit?



Jo tack, vi har haft det mycket bra. Idag har vi varit på South Beach tillsammans med familjen Walter (den andra Scania familjen här i Dar). Vi åkte tidigt på morgonen för att inte behöva vänta så länge på färjan som tog oss över viken mot South Beach. Redan 08.30 på morgonen var det full aktivitet i hamnen. Massor av människor, vuxna och barn, med packning på huvudet, bilflaket eller på cykeln.

Dagens lunch bestod av prawns och kyckling i olika former. Allt smakade jätte gott i värmen. Innan lunch badade vi förstås i havet. Claes såg då inte sjöborren som låg och lurade i sanden och satte fötterna rakt på den. Gissa om han har ont i fötterna! Hela fotsulorna är fulla med svarta taggar.... stackarn! På bilden ser ni ett gäng intresserade åskådare som undrar om alla taggarna kommer ut. En trubbig nål fick duga vid det "kirurgiska" ingreppet. Efteråt ska man tydligen smeta papaya på såren. Afrikans läkarkonst. Man lär sig någon nytt varje dag.



I lördags var vi och hämtade min bil, en Kia Sportage. Redan kallad den röda faran. Den går som en spjut, redan på 2:an, utan gas. Märkligt.

I veckan ska den in till Scania för genomgång och omlackning.


Senare på eftermiddagen var vi inbjudna till våra grannar på fika. Vi fick svenska kanelbullar, mangopaj och chokladkakor. Mums!


Nu är alla barnen i säng. I morgon väntar en ny spännande vecka. Det är många intryck att smälta från första veckan. Dom är verkligen jätteduktiga, även om det i bland är väldigt tufft. Inte bara att lära sig ett nytt språk, man måste också vänja sig att gå upp tidigt på morgonen. Kl 22.00 är det mörkt hos familjen Nyqvist. Alla sover gott, under sin sänghimmel (=myggnät) i väntan på att en ny dag av sol och värma ska infinna sig....


Sov gott!




4 kommentarer:

pernilla sa...

Vilken första veckan ni haft med flera spännade upptåg..
AAAAAAAAAj taggar i foten,inte skönt!!
Idag är dagen D då tjejerna gått till skolan för att få veta sina klasskompisar samt lärare för detta år.
I helgen som gått har vi varit på landet i Mariefred och ätit gott, tagit en tur till centrum och vilat...
För min del är det andra veckan på jobbet så nu börjar man komma igång igen...
Vi hörs
Kramar

Yasinta Ngonyani sa...

habari yako. hälsa claes pole sana. Har du börjar med swahili eller. Jag är så avundsjuk särskilt idag här är regnig och kallt det har redan börjat att blir höst.

sussi sa...

Hejsan alla Nyqvistare!
hoppas att Classes fot är på bättringsvägen aj ,aj ,aj det där lät inte ett dugg roligt, dom där J-a taggarna går ju av jättelätt. USCH. här hemma har vi inte full lika vackert och varmt väder som hos er, usch det regnar och blåser som om det vore höst . Mamma ,Jag och ungarna har varit i Jakan och köpt lite skol-saker , som bokpapper och tillhörande etiketter. Agnes blivande ettagluttaren fick ett pennskrin av mormor och morfar. hon är jättelycklig och såklart pirrig inför torsdagen., men det kommer att gå hur bra som helst. Imorgon börjar även deras vardag med fritids , kompisar, träningar och allt vad det innebär.
Vi hörs en annan dag
puss och kram från Sussi & co.

Löfet sa...

Morsning!

Härligt att läsa att ni har det bra och njuter av livet. Här hemma kunde man äta kräftor ute i lördags men natten övergick sedan naturligtvis i regn. Det känns lite höstlikt och det är riktigt mörkt på kvällarna. Den här veckan börjar skolan! Underbart, nu kanske killarna kommer i säng om kvällarna så att man får sova.

Må gott - kramar från Löfet!

ps I Thailand lärde vi oss att kissa på foten när man klivit på sjöborrar.....