måndag 11 augusti 2008

Första dagen i skolan!





Hej


Här ser ni två stiliga killar som just kommit hem från skolan!


Idag var det som sagt första dagen i skolan och alla tyckte det var ok. Clara har redan fått en vän som heter Vidhi och som kommer från Indien. Hon pratar hela tiden. Men Clara kan inte svara ännu eftersom hon inte förstår vad hon säger. Men det gör inget eftersom Vidhi pratar på ändå. På dagens schema stod det P.E (Idrott), Kiswahili och Musik. I morgon blir det bild och på onsdag Simning. I morgon ska Clara börja på fritids på Nordiska skolan. Det ska bli kul.


Gustavs kompis heter Oliver och kommer från Holland. Filips kompis heter Camilla och kommer från Sverige. Första intrycket från skolan är positiv men säkert väldigt tufft studiemässigt. Och intressant! Det finns bara 12 svenskar på killarnas skola inkl Gustav och Filip. De flesta kommer från Indien och Sydafrika.


Eftersom skolan startar redan 06.55 så måste man hoppa i säng tidigt. Matsäcken är packad och allt under kontroll inför dag nummer två...


God natt!


8 kommentarer:

Mormor sa...

Hej!
Vad roligt att se Er killar också i skoluniformer, riktigt snygga grabbar.Det måste kännas skönt att få komma igång med skolan, och att träffa nya kompisar.
Lycka till alla tre
Kram från Mormor o Morfar

sussi sa...

Jambo! vad kul att ni har hittat kompisar, nu är det bara Du syrran som oxå ska hitta en kompis som du kan fnittra och ha kul med på dagarna när alla är borta på sitt. nej nu måste jag gå och sova , imorgon bitti ska jag packa klart till ungarna som åker med farfar och farmor i några dagar . vi andra jobbar ju usch vad det var deppigt att gå upp i morse och cykla till jobbet.
vi hörs en annan dag
1000 pussar och kramar från Sussi & co

Yasinta Ngonyani sa...

Jag är från Tanzania och bor i sverige. Blev bara nyfiken vilken skola gå Gustav och de andra barna.Jag tycker din, Den ge bild av hemma och jag är lite avundsjuk.
mchana mwema= Ha en bra dag.

Familjen Hindsjö sa...

Hej familjen Nyqvist!
Har förstått att resan och er installation i Tanzania har gått bra. Har läst och tittat på bilderna några gånger och det ser fint ut där ni bor. Själva har vi haft fullt upp med husmålningen (nästan klart).Vi har kört järnet varje dag och inte haft tid för så mycket chattande, men vi kommer att bättra oss.
Nu är vi åter på jobben efter semestern och allt återgår till det normala.
Lycka till så länge - vi hörs vidare.
Kramar från oss i Gurra City!z

Löfet sa...

Morsning!

Vilken fin sida ni har gjort, ska med spänning följa er vardag i denna exotiska miljö. Själv ska jag åka med sonen till hockeyhallen...

Grattis Clara - du har namnsdag idag!

Må så gott! Löfet

Liselotte sa...

Hej Yasinta.
Kul att du tycker vår blog är bra.
Barnen går på IST. Clara på elementary och Gustav och Filip på Secondary school. Dom trivs jättebra.

hälsningar
Lotta

Yasinta Ngonyani sa...

Asante sana lotta

Caroline sa...

Hej!
Verkligen roligt att ni startat en blogg:) Jag var tvungen att gå in och kolla(fick länken av mamma).Allt låter ju superhärligt!
som att vara utomlands på semester men ändå inte. Hoppas att ni har det bra. Familjen hälsar :)
Kram
Caroline Ohlsson

P.S 06.55!! SHHIITT! Det måste vara jobbigt att vänja sig vid att gå upp så tidigt!
Förstår om det blir många förseningar i början :P :)